Jau 15 gadus gatavoju vienu un to pašu biezpiena torti, jo tā mums nekad neapnīk

edzive

Ir vēlme panašķēties ar veselīgu gardumu? Iesakām pagatavot biezpiena torti ar augļiem. Tas ir izdarāms gluži vienkārši un ātri, bet garša patiks visiem. Gatavošanas procesā var iesaistīt arī bērnus. Tā kā recepte ir visai vienkārša, bērni noteikti būs priecīgi par līdzdalību.

Kas mums būtu nepieciešams no augļiem? Skaidrs, ka tie, kam šobrīd ir sezona. Piemēram, zemenes, persiki, ķirši. Taču būtībā derēs jebkuri augļi, kas garšo tieši tev. Lielisku kompāniju biezpienam sastādīs arī banāni, vīnogas, apelsīni, avenes.

Sastāvdaļas pamatnei:

  • 200 g cietu cepumu
  • 2 ēd.kar. cukura
  • 100 g sviesta

Sastāvdaļas pildījumam un krēmam:

  • 750 g biezpiena
  • 6 olas
  • 150 g siera
  • vaniļa
  • 400 ml krējuma
  • 2 ēd.kar. cukura

Pagatavošana:

  1. Sāksim ar pamatnes gatavošanu. Izvēlamies cepumus, kas nebūtu pārāk mīksti. Citādi tie neturēs formu un būs grūti pagatavot biskvīta pamatni. Cepumus smalki sadrupinām. Sviestu izkausējam un kopā ar cukuru pievienojam cepumiem.
  2. Izvēlamies piemērota izmēra formu un ieklājam tajā pergamentu. Liekam tajā cepumu kārtu, bet sānu malas neveidojam. Kārtīgi pieplacinām biskvītu un liekam saldētavā uz 20 minūtēm.
  3. Tagad ķeramies pie pildījuma gatavošanas. Mīksto sieru sajaucam ar cukuru un vaniļu. Šīs sastāvdaļas nav jākuļ ar mikseri. Pilnīgi pietiks, ja tās vienkārši kārtīgi samaisīsim ar karoti vai lāpstiņu.
  4. Liekam biezpiena pildījumu uz viegli apsalušās pamatnes. Liekam torti cepties pie 150 grādiem uz 45 minūtēm. Kontrolējam procesu, vadoties pēc savas cepeškrāsns iespējām. Varbūt būs nepieciešams par 5 minūtēm ilgāks vai, tieši otrādi, īsāks laiks.
  5. Pēc noteiktā laika tortes malām būtu jāpaceļas, bet vidusdaļa varētu būt nedaudz mīksta. Tieši šādu torti izņemam no cepeškrāsns  un pa virsu uzklājam krējuma krēmu. tas ir ļoti viegli un ātri pagatavojams: krējums kārtīgi jāsamaisa ar cukuru un vaniļu. Izlīdzinām krēma kārtu un liekam torti cepties vēl 10-15 minūtes.
  6. Tiklīdz torte būs izcepusies, tā jāizņem no cepeškrāsns un jāļauj tai atdzist istabas temperatūrā. Pēc tam tā jānovieto ledusskapī. Vēlams, uz visu nakti, taču, ja situācija ir steidzama, tad vismaz uz 5 stundām.
  7. Izrotājam torti ar augļu gabaliņiem. Ja ir vēlēšanās, to var izdekorēt arī ar kausētu šokolādi. Tas būs ne vien skaisti, bet arī ļoti garšīgi.

Koša mājās cepta biezpiena torte ar augļu gabaliņiem

Šī torte noteikti varētu kļūt par lielisku papildinājumu bērnu svētkos. Diemžēl, ne visi vecāki var atļauties nopirkt dārgas kūkas vai pasūtīt torti pie profesionāliem konditoriem. Bet pēc šīs receptes ceptā torte būs ne mazāk garda un tikpat skaista. Noteikti palutini savus bērnus ar šo veselīgo kārumu. Tas ir tā vērts!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More