Patiesībā šos ar cukuru pildītos biezpiena cepumus ir ļoti viegli pagatavot. To var izdarīt ātri un bez lielām kulinārijas prasmēm. Bet biezpiena un kokosriekstu kombinācija ceptajiem izstrādājumiem piešķir īpašu izsmalcinātību. Turklāt šādā veidā jūs varat iekārdināt tos ēdājus, kuri ikdienā no biezpiena produktiem atsakās. Šādas biezpiena trubiņas jūs varat pagatavot zibens ātrumā, jo šķiet, ka viens un divi, un viss ir gatavs!
Sastāvdaļas
- 250g biezpiena
- 80g sviesta
- 180g miltu
- 1 tējkarote cepamais pulveris
- 3 ēdamkarotes cukura
- šķipsna sāls
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
Lielā bļodā liek biezpienu, pieber nedaudz sāls un pievieno sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā un sagriezts kubiņos. Tad biezpienu mīca ar dakšiņu, līdz iegūst viendabīgu masu.
Pēc tam bļodā iesijā miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa. Mīklu sāk micīt a rokām līdz tā vairs nelīp pie pirkstiem. Sadaliet mīklu divos gabalos. Katru no tiem izrulē garumā 2 – 3 mm biezumā.
Mīklai nogriež robainās malas tā, lai veidotos taisns taisnstūris. Cukuru un kokosriekstus vienmērīgi izkaisa pa visu mīklu. Mīklu saveļ rullītī un sagriež 5cm garumā.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem un tikmēr rullīšus liek uz cepamā papīra, ka iepriekš uzlikts uz cepamās plāts. Cep aptuveni 20 minūtes līdz trubiņas kļūst zeltaini brūnas.
Šī recepte ir ļoti vienkārša, bet garša ļoti izsmalcināta.