Iemīļotākā ceptu pončiku recepte

edzive

Sanāk viegli un gaisīgi. Vislabāk garšos ar aveņu ievārījumu un tēju, skatoties kādu TV pārraidi. 

Sastāvdaļas

  • Kefīrs – 450ml
  • Milti – 3,5 glāzes
  • Olas – 1gb
  • Cepamais pulveris vai dzēsta soda 
  • Cukurs – 5 ēd. kar. 
  • Vaniļas cukurs 
  • Sāls
  • Eļļa – 2 .ēd. kar. 
  • Eļļa cepšanai

Lasi arī: Garšīgie cukura ”Pirkstiņi” no kefīra 15 minūtēs

Pagatavošana

Olu sakuļ ar cukuru, sāli un vaniļas cukuru. Kuļ kamēr ir viendabīga masa. Samaisa olu ar kefīru un eļļu, lēnām pievieno miltus un cepamo pulveri. Nepārtraukti maisa. Mīklai jābūt tādai,  lai nelīp pie rokām. Kad mīkla gatava, apklāj bļodu ar mitru dvieli un liek siltā vietā ”atpūsties” uz 30-40 minūtēm. Galdu apkaisa ar miltiem un izrullē mīklu apmēram 0,5 cm biezu. Ar formiņas vai glāzes palīdzību izspiež aplīšus. Uz pannas lej ap pusi glāzes eļļu un pagaida, kamēr uzkarsīs. Liek pončikus un cep no katras puse kamēr skaisti brūni. Kad gatavi, liek uz salvetes lai notek liekā eļļa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru vai pasniedz ar kādu ievārījumu. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More