”Gudrais” pīrāgs – pīrāgam cepoties mīkla pati sadalās kārtās

edzive

Mīksts, maigs pīrāgs ar neticamu vaniļas aromātu. Pēc cepšanas sanāk trīs kārtas: apakšā krēms – suflē, vidū – vārīts krēms, virspuse līdzīga parastam biskvītam. Pirms gatavošanas olas vajag izņemt no ledusskapja lai sasilst. Sviestu vajag izkausēt pirms, lai tas paspēj atdzist. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Olas istabas temperatūrā sadala baltumos un dzeltenumos.

Lasi arī: Brīnišķīgs pīrāgs ar biezpienu un āboliem – pat mīklu nevajag mīcīt

Traukā pie dzeltenumiem pievieno cukuru un vaniļas cukuru.

Masu sakuļ ar mikseri, kuļot pievieno ēdamkaroti ūdens. Olu masai ir jākļūst gaišākai.

Pa daļām piesijā miltus, maisa ar mikseri vai maisa ar karoti.

Tagad lej izkausētu, atdzesētu sviestu un samaisa.

Pienu uzsilda un pievieno mīklai un izmaisa.

Šajā posmā mīkla ir šķidra kā pankūku mīkla.

Sakuļ olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls, līdz veidojas stingras putas. Miksera maisītāji pirms tam ir kārtīgi jānomazgā un jānožāvē.

Iemaisa olu baltumus mīklā.

Pīrāgu labāk cept neizjaucamā formā, jo mīkla ir samērā šķidra. Iesmērē formu ar eļļu un lej mīklu.

Cep cepeškrāsnī 170 grādos 50-60 minūtes. Ja virspuse kļūst ļoti brūna, to var pārsegt ar foliju.

Pirms pasniegšanas pīrāgam ir pilnībā jāatdziest. Izņem no formas, sagriež un pasniedz! Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More