Garšīgi eklēri ar vārīto vaniļas krēmu

edzive

Garšīgie, no vārītās mīklas gatavotie eklēri, nemaz nav jāpārklāj ar glazūru. Pietiek, ja apber ar pūdercukuru – garšo ļoti labi. 

Sastāvdaļas: 

Uz 20 eklēriem ar 11cm garumu: 

Mīklai

  • Ūdens – 100ml 
  • Piens – 110ml
  • Sviests – 85g
  • Milti – 130g
  • Olas – 200g – 3gb lielas vai 4gb mazākas
  • Cukurs – 5g
  • Sāls – 1/4 tējk. 

Krēmam:

  • Piens – 150ml 
  • Salds krējums – 170ml 
  • Olu dzeltenumi – 4gb
  • Cukurs – 100g
  • Vaniļas cukurs – 2 tējk. 
  • Ciete – 30g
  • Sviests – 120g

Pagatavošana: 

Gatavo plaucēto mīklu. Lej traukā ūdeni, pienu, pievieno sāli, cukuru un gabaliņos sagrieztu sviestu. Liek uz uguns un karsē, kamēr izkūst sviests. Noņem no uguns un iemaisa miltus, liek atpakaļ un vāra, pastāvīgi maisot, kamēr mīkla nesavelsies bumbā, bet uz katla apakšas sāk veidoties tāda kā garoziņa. Apmēram 2 minūtes. Atkal noņem no uguns un ļauj pastāvēt 5 minūtes. Pa vienai pievieno olas, maisot pēc katras līdz pilnībā izmaisītas. Visu laiku jāseko līdzi konsistencei – mīkla nedrīkst kļūt pārāk šķidra. Atkarībā no olu lieluma, tās var vajadzēt vairāk vai mazāk. Drošības pēc , pēdējo olu sakuļ ar dakšiņu un pievieno pa daļām. Mīklai jābūt gludai un spīdīgai. Mīklu pārliek konditorejas maisiņā un izspiež  uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek cepeškrāsnī 220 grādos un cep 1`0 minūtes. Pēc tam samazina karstumu uz 180 grādiem un cep līdz gatavi, vēl apmēram 25030 minūtes. Gatavos eklērus noņem no pannas un katram otrā pusē izdur divus caurumiņus, lai iznāk karstums. Caur šiem caurumiņiem pēc tam pildīs krēmu. Pilnībā atdzesē. 

Gatavo vārīto krēmu.

Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un cieti. Pienu samaisa ar saldo krējumu, uzvāra un nepārtraukti maisot pievieno olu masai. Pārlej masu atpakaļ katliņā, liek uz vidējas uguns un nepārtraukti maisot vāra līdz sabiezē. Noņem no uguns. Pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi, tā lai plēve būtu tieši uz krēma. Atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno sviestu istabas temperatūrā un sakuļ līdz viendabīgai masai. Liek konditorejas maisiņā un pilda eklēros. Atstāj uz pāris stundām ledusskapī, pēc tam pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More