Garda kūka svētkiem bez cepšanas! Visu samaisa 20 minūtēs un gatavs!

edzive

Šo “Napoleona” kūkas recepti iesaku pat iesācējiem, jo tā ir tieši tik garšīga! Kūkas gatavošanā ir viens īpašs noslēpums un bonuss. Un tas slēpjas faktā, ka šī kūka tiek pagatavota tikai 20 minūtēs. Jūs būsiet pārsteigti, bet šajā “Napoleonā” nav nevienas kūkas kārtas!

Pagatavošana:

Sāksim ar krēma pagatavošanu. Katliņā iesit olu un pievieno cukuru.

Olu ar cukutu puto ar putojamo slotiņu, līdz veidojas putas un gaisīga konsistence.

Tad pievieno vanilīnu, miltus un cieti, bet pievieno pa daļām. Vispirms pievieno daļu sausā maisījuma un samaisa, tad atkal pievieno miltus un izšķīdina produktus, lai nav kunkuļu. Nevajadzētu jauks krēma pagatavošanas secību, jo pretējā gadījumā krēms neizdosies.

Pamazām krēmam pievieno pienu.

Pienam jābūt istabas temperatūrā. Es īpaši neiesaku to sildīt – daudz labāks risinājums būtu vienkārši iepriekš nolikt pienu uz galda un atdzesēt.

Ar putojamo slotiņu krēmā iejauc pienu un veidosies ļoti gaisīgs un maigs krēms.

Tad katliņu liek uz vidējas uguns un sāk sildīt, nepārtraukti maisot. Kad krēms sāk biezēt, tad uguni samazina līdz minimumam.

Kad krēmā parādās pirmie burbuļi, pilnībā noslēdz uguni, bet nepārtrauc maisīt un var pievienot sviestu. Tā tauku saturam jābūt 82,5%. Tas ir arī svarīgi, lai krēms būtu ideāls.

Cepamajā traukā liek kārtainās mīklas izstrādājumus. Piepildiet tās slāni ar sagatavoto krēmu. Man te ir cepumi “Austiņas”.

Svarīgi! Krēmam ir jāatdziest. Nav nepieciešams to likt ledusskapī. Jūs varat atdzesēt to istabas temperatūrā. Bet neaizmirstiet krēmu laiku pa laikam samaisīt, lai krēma virsēja kārta nepkalst.

Šajā “Napoleonā” var būt tik daudz slāņu, cik atļauj forma un produktu daudzums.

Pēdējo kūkas kārtu dekorē ar sadrupinātiem cepumiem.

Kūku liek ledusskapī uz divām stundām un pasniedz ar tēju, kafiju vai kādu citu dzērienu. Kūku var atstāt ledusskapī pat uz nakti – tā tā kļūs vēl garšīgāka.

Šī ir ļoti garšīga recepte! Turklāt tad, kad kūka ir nostāvejusies, to griežot nemaz nevar pateikt, ka pati neesmu cepusi kūkas kārtas, bet gatavojusi to no cepumiem!

Sastāvdaļas:

  • kārtainās mīklas izstrādājumi 600 g;
  • olas 2 gab.;
  • cukurs 100 g;
  • milti 4 ēd.k.;
  • ciete 2 ēd.k.;
  • vanilīns 2 g;
  • piens 800 ml;
  • sviests 80 g.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More