Lieliska ideja kā pagatavot ķirbi! 100g ķirbja satur vien aptuveni 23 kalorijas, 8,5g olbaltumvielas, 0,085g labos taukus, 6g ogļhidrātu, 1,3g šķiedrvielu un 2,5g cukura. Tas ir bagātīgs ar vitamīniem A, C, E, B6, tāpat ar kāliju, magnēziju, tanīnu, folijskābi, dzelzi, magniju un fosforu.
Sastāvdaļas
- 1 vistas ola
- 50g margarīna
- 1 glāze miltu
- pusglāze cukura
- 100g ķirbja
Pagatavošana
Olu sajauc ar cukuru. Margarīnu izkausē uz lēnas uguns, sajauc ar miltiem un apvieno ar olu un cukura masu. Iepriekš izsautētu ķirbi sarīvē uz rīves. Visu samaisa līdz viendabīgai masai. Var arī sablenderēt. Iegūro krēmveida mīklu liek uz cepamās plāts, kas apklāta ar cepamo papīru un cep cepeškrāsnī 10 – 12 minūtes, kas iepriekš uzkarsēta līdz 150° C.