Šīs gaisīgās bulciņās ar maigu vārīto krēmu ir daudz garšīgākas nekā jebkura kūka! Ja mīklu un krēmu pagatavo iepriekš un atstāj uz nakti ledusskapī, tad gardumu var pagatavot pavisam ātri. Produkti priekš bulciņām nav dārgi, tāpēc tās var gatavot kaut katru dienu.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- Milti – 4 glāzes
- Piens – 1,5 glāzes
- Olas – 2gb
- Pūdercukurs – 3 ēd. kar. + 0,5 glāzes pildījumam
- Sāls – 1 tējk.
- Raugs sausais – 10g
- Eļļa – 4 ēd. kar.
- Kanēlis – 0,5-1 tējk.
Krēmam:
- Piens – 250ml
- Pūdercukurs – 2-4ēd. kar. Ola – 1gb
- Milti – 1,5 ēd. kar.
- Vanilīns
- Sviests – 50g
Pagatavošana:
Sāk ar krēma pagatavošanu. Olu sakuļ katliņā ar biezu apakšu, pievieno pienu un pūdercukuru. Pievieno miltus un vanilīnu un samaisa līdz nav neviena kunkuļa. Liek uz uguns visu laiku maisot. Krēms sāks sabiezēt. Kad tas kļuvis pēc konsistences kā iebiezinātais piens – noņem no uguns. Pārliek citā traukā, pievieno gabaliņu sviesta un samaisa.
Tagad gatavo pildījumu. Samaisa kanēli un pusglāzi cukura.
Gatavo mīklu. Izsijā miltus, pievieno siltu pienu, olas, cukuru, sāli, raugu. Samaisa. Ja nesanāk mīklu savākt bumbiņā, tad pievieno vēl miltus.
Pašās beigās pievieno eļļu un kārtīgi samaisa. Ļauj mīklai pastāvēt 10-15 minūtes. Izrullē mīklu, apkaisa ar cukuru un kanēli – izlīdzina pa visu virsmu.
Satin kā ruleti. Ruleti sagriež gabaliņos un katra gabaliņa ”astīti” pielipina apakšā, lai cepoties netinas vaļā un nebirst laukā pildījums.
Ar ”astīti” uz leju liek uz cepamās pannas, kas iesmērēta ar eļļu. Ļauj mīklai uzrūgt. Bulciņām ir jāpalielinās apjomā. Cep cepeškrāsnī 220 grādos 20-25 minūtes. Ļauj bulciņām nedaudz atdzist. Gatavās bulciņas pārklāj ar vārīto krēmu un pasniedz. Garšīgas gan siltas, gan aukstas.