Brīnišķīgs pīrāgs ar biezpienu un āboliem – pat mīklu nevajag mīcīt

edzive

Šī ir laba recepte tā saucamajam birstošajam pīrāgam ar biezpienu un āboliem. Birstošajam tāpēc, ka šeit nav klasiskās mīklas, bet tās vietā ir miltu maisījums (milti ar cukuru un cepamo pulveri), kuru vienkārši saber formā. Neuztraucieties, pēc cepšanas nekādu miltu nebūs, bet būs maigs un garšīgs pīrāgs. 

Sastāvdaļas: 

Pagatavošana: 

Traukā ieber miltus, cukuru un cepamo pulveri, samaisa. No kopējās masas noliek atsevišķi 3 ēd. kar. maisījuma. Cepamo formu labi izsmērē ar sviestu. Pusi miltu maisījuma vienmērīgi izliek formā, izlīdzina. Biezpienu kopā ar olu sakuļ vai kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Liek biezpiena masu formā. Virsū uzber otru pusi miltu maisījuma. Ap 80g sviesta sagriež nelielos gabaliņos un izkārto uz miltiem. Nākošā kārta – plāni sagrieztas ābolu šķēlītes. Atlikušajiem 20g sviesta pieber atliktās 3 ēd. kar miltu maisījuma samaisa ar rokām līdz rodas drupatas. Uzkaisa pa virsu pīrāgam. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ap 45 minūtes. Labu apetīti! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More