Runā, ka pie izcilām tortēm ir jāiegulda ārkārtīgi daudz laika un darbs: dažādas tehnikas un tekstūras… Tad šī torte būs izcila tiem gatavotājiem, kuri gatavo vienkāršus, bet gardus ēdienus.
Sastāvdaļas
- 700g krējuma
- 300g cepumu
- 25g želatīna
- 90g apelsīnu želeja
- 450ml ūdens
- 1 apelsīns
- 1 glāze cukura
- vaniļas cukurs pēc garšas
Pagatavošana
Sākumā jāuzbriedina želatīns – to ieber 150ml silta ūdens un atstāj uzbriedināties. Attīriet apelsīnu, sagrieziet šķēlēs. Apelsīnu želeju izšķīdina 300ml karsta ūdens, lej dziļā bļodā (vai katlā), šķidrumā izkārto mizotā apelsīna gabaliņus un liek ledusskapī, lai viss sastingst.
Cepumus salauž mazos gabaliņos. 20% krējumu sajauc ar cukuru, pievieno želatīnu un samaisa līdz viendabīgai masai.
Tad krējumā iemaisa cepumu gabaliņus. Tad krējuma masu uzlej uz sastingušās apelsīnu želejas un liek ledusskapī sastingt. Kad viss ir sastindzis, trauku ar torti vislabāk ir uz pāris sekundēm iemērkt karstā ūdeni, lai to vieglāk varētu uzlikt uz šķīvja.