Šodien vēlos padalīties ar ābolu kefīra virtuļu recepti: man ir šī recepte no sērijas, kad viesi jau stāv uz mana sliekšņa un fiksi kaut kas jāpagatavo. Ābols iekšpusē pārvēršas par maigu krēmu, izrādās, ka virtuļi tiek pildīti uzreiz. Minimāls laiks un izmaksas, tie gatavojas ļoti ātri. Brīdinu – labāk pagtavojiet daudz! 🙂
Sastāvdaļas:
- Kefīrs – 200 ml.
- Skābais krējums – 2 ēd.k.
- Olas -2 gab.
- Cukurs – 2 ēd.k
- Sāls – 1/3 tējk
- Cepamais pulveris – 1 tējk
- Milti – 160 gr.
- Āboli -2-3 gab.
GATAVOŠANA
Bļodā ielej kefīru, pievieno saldo krējumu un labi samaisa. Pievieno olas, cukuru un sāli, iejauc miltus ar cepamo pulveri, nelielās porcijās miltus pievieno sagatavotajam maisījumam un mīca mīklu, tai vajadzētu iznākt pabiezai.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež kubiņos.
Pievienojiet ābolus mīklai un labi samaisiet. Šajā posmā var būt nepieciešams nedaudz vairāk miltu, tas ir atkarīgs no ābolu sulīguma, es pievienoju vēl 1 ēd.k. miltu.
Katliņā ielej augu eļļu, labi uzkarsē. Ņem mīklu ar tējkaroti un iemērc to verdošā eļļā cep uz vidējas uguns, lai virtuļi būtu labi izcepušies.
Izņemtos virtuļus liek uz papīra dvieļa, lai noņemtu liekos taukus. Virtuļi ir gatavi!