Ja vēlaties pagatavot visgaršīgāko lečo no paprikas ar tomātiem, noteikti izmēģiniet šo recepti.
Sāksim ar papriku. Papriku (1,5 kg) jau iepriekš nomazgāju, iztīrīju no sēklām un sagriezu lielos gabalos. Sagriezto papriku pārleju ar verdošu ūdeni un atstāju uz 15 minūtēm.


1 kg tomātu samaļu gaļas mašīnā, bet tos var arī sablendēt līdz biezenim ar blenderi.

Tomātu biezeni pārleju katlā, kurā gatavošu. Pievienoju 25 g sāls, 65 g cukura, 65 ml bezgaršas augu eļļas, 10–15 melno piparu graudiņus. Samaisu un lieku katlu uz uguns.

Kad tomātu mērce uzvārās, katlā lieku sagriezto papriku.

Pēc tam, kad viss atkal uzvārās, papriku vāru 15 minūtes, pa to laiku vairākas reizes to apmaisot.

Pēc 15 minūtēm pievienoju vienu sagrieztu ķiploka galviņu un 3 lauru lapas. Ieleju 50 ml 9% etiķa, visu samaisu un vāru vēl 3–4 minūtes.

Paprika gatava. Izslēdzu uguni un lečo pildīju tīrās, sterilizētās burkās.

Aizveru burkas ar vākiem, apgriežu tās otrādi uz vākiem un atstāju pilnīgi atdzist zem segas.

Lečo sanāk ļoti garšīgs. Šādas burkas lieliski glabājas istabas temperatūrā. No šī paprikas daudzuma man sanāca viena 700 g burka un divas burkas pa 600 g.
Sastāvdaļas:
- Paprika – 1,5 kg
- Tomāti – 1,0 kg
- Cukurs – 65 g
- Sāls – 25 g
- 9% etiķis – 50 ml
- Saulespuķu eļļa – 65 ml
- Melnie pipari graudiņi – 10–15 gab.
- Ķiploks – 1 galviņa
- Lauru lapas – 3 gab.
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei
- Sālītos gurķus ziemai gatavoju tikai šādi – citus veidus neatzīstu: bez etiķa, bez cukura, bez sterilizēšanas
- Aprikožu ievārījums “Piecminūte”. Dalos ar saviem pagatavošanas noslēpumiem
- “Aukstais ievārījums” no jebkurām ogām. Recepšu variants bez vārīšanas