Kā es ātri un vienkārši gatavoju mazsālītus gurķus: draugi nosauca manu metodi par “dīvainu”, bet tagad paši dara tāpat

edzive

Beidzot ir pienācis laiks mazsālītajiem gurķīšiem! Tik ļoti sagribējās mazsālītos gurķus, ka ilgi nedomāju. Starp citu, uzrakstiet, kāda jums šogad ir gurķu raža?

Es gurķus mērcēju aukstā ūdenī apmēram stundu līdz pusotrai. Manā receptē nav daudz sastāvdaļu – gurķi, ķiploki, dilles, sāls un ūdens. Un vēl – litra burkas (tieši litra!). Protams, var pievienot arī ķiršu un upeņu lapas, lauru lapu un mārrutka sakni. Bet es to visu šiem gurķiem lieku reti. Dilles ņemu kopā ar kātiem. Ķiplokus pārgriežu gareniski uz pusēm – tā tos ļoti ātri un viegli nomizot!

Burkas apakšā lieku nedaudz dilles un ķiplokus. Pēc tam – gurķus (cik vien lien burkā). Pa virsu atkal dilles un ķiplokus.

Nekad neko nesveru un nemēru.

Arī sāli nevāru un ūdeni nemēru. Sālījumu nevāru! Tāpēc draugi manu metodi sauc par dīvainu. Bet pat kaut ko vienkāršāku izdomāt būtu grūti! Galvenais – izmantot litra burkas. Sāli vienkārši ņemu ar ēdamkaroti, noņemu “kaudzi” un beru burkā.

Un tagad – verdošs ūdens. Tieši verdošs. Tiklīdz ūdens uzvārās – uzreiz leju virsū. Protams, vēlams netrāpīt uz burkas sieniņām. Leju uzmanīgi – tieši uz gurķīti, kas ir pašā augšā.

Pēc tam burku aizveru ar plastmasas vāciņu un pagriežu to vairākas reizes, līdz sāls izšķīst. Tad noņemu vāciņu un atstāju gurķus uz galda uz vienu diennakti.

Pēc diennakts jau var nogaršot! Gurķīši ir gatavi!

Pamēģiniet pagatavot – ļoti garšīgi! Ātri un vienkārši!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More