Esmu izmēģinājusi daudzas receptes, bet atgriežos pie šīs. Vislabākie kabaču jeb cukini ikri bez sarežģītas darbošanās

edzive

Kabačku ikra pēc šī receptes ziemai ir visgardākie, biezi un nav jāapcep! Tos gatavot ir vienkārši un ļoti viegli. Un garša pat ir labāka nekā veikalā nopērkamajiem. Kabačku ikri uz tomātu pastas vienmēr būs spilgtāki nekā vienkārši no tomātiem (lai gan tos arī var izmantot šajā receptē), un tie arī ātrāk sabiezēs līdz vajadzīgajai konsistencei. Kabačku ikrus var ilgi uzglabāt pat dzīvoklī, tikai ielieciet tos tumšā vietā. Tajos nav nekā slikta, tieši pretēji – ļoti garšīgi kopā ar svaigu maizīti no tostera!

Biezi cukini ikra bez apcepšanas ar tomātu pastu ziemai. Soli pa solim recepte

1. Sāksim ar ātru dārzeņu sagatavošanu. Nomizojam cukini, ja mizai ir neglīts izskats, un izņemam nogatavojušās sēklas ar mīkstumu, ja cukini ir palieli. Pāraugušiem cukini noteikti jānoņem miza, jo tā ir cieta un negaršīga.

2. Tāpat nomizojam un sagriežam burkānus – svaigus, kraukšķīgus un saldus – gabaliņos, kā arī sīpolus. Sīpolus un burkānus caur gaļas maļamo mašīnu izlaiž bļodā. Cukini saberžam citā bļodā.

3. Uzkarsē eļļu un tajā liek tikai sīpolus un burkānus. Maisot, apcep uz lēnas uguns 5 minūtes. Kabaču ikru pagatavošanai izmantojiet katliņu vai katlu ar biezu dibenu.

4. Pēc 5 minūtēm pievieno tomātu pastu, sautē uz lēnas uguns vēl 5-7 minūtes, sula iztvaikos un paliks tikai eļļa un viss sabiezēs.

5. Un tagad ir pienācis laiks pievienot cukini. Tie ir ļoti sulīgi, jo ir jauni; kaviāra vārīšanas laiks būs atkarīgs no to sulīguma.

6. Neaizmirstiet visu apmaisīt, lai kabaču ikri nepiedeg; pārklāj ar vāku. Ļaujiet liekajam “ūdenim” iztvaikot.

7. Šajā laikā sagatavo traukus: izmazgā burkas ar dzeramo sodu un jaunu sūkli. Mēs tos sterilizējam ērtā veidā. Es to daru virs tvaika, paturu 7 minūtes. Vākus vāru 3 minūtes. Nekavējoties pārklājiet sterilās burkas ar steriliem vākiem.

8. Pēc 40 minūtēm ikriem pievieno cukuru un sāli; var pievienot tikai daļu un nogaršot. Pievienojiet pārējo pēc vēlēšanās.

9. Atliek tikai sasmalcināt ķiploku un pievienot to ikriem kopā ar divu veidu pipariem. Pagatavosim vēl minūti.

10. Pēc tam sablenderējiet dārzeņus pastā, lai no cukini iegūtu dabīgus ikrus. Ja jums ir blenderis ar plastmasas ieliktņiem, tad vispirms nedaudz atdzesējiet kaviāru.

11. Kabaču kaviāru vēlreiz uzvāra, pielej etiķi. Labi samaisiet un izslēdziet plīti.

12. Atliek tikai ievietot karsto cukini kaviāru sterilās burkās un cieši noslēgt ar steriliem vākiem.

13. Kabaču ikri izdodas biezi un garšīgi, skaisti oranži un tik ļoti apetelīgi!

14. Burkas ar ikriem jāapgriež un jāpārklāj ar biezu dvieli, līdz tās pilnībā atdziest. Gatavs! Kaviārus var uzglabāt iekštelpās, vēsā, tumšā vietā. Garšīgu un veiksmīgu gatavošanu jums!

🥛*glāze tilpumā 200 ml

❗ IZNĀK: 3,5 litri kabaču ikri

✅ Sastāvdaļas:
kabači – 3 kg = 8 gab.
burkāni – 500 g = 6 gab.
sīpoli – 500 g = 3 gab.
augu eļļa – 200 ml = 1 glāze*
tomātu pasta – 300 g = 1,5 glāzes*
sāls (pēc garšas) – 60 g = 2 ēdamkarotes ar nelielu kaudzi
cukurs (pēc garšas) – 150 g = 8,5 ēdamkarotes ar nelielu kaudzi
ķiploks – 50 g = 1 galviņa
melnie malti pipari (pēc garšas) – 1/3 tējkarotes
sarkanie malti pipari (pēc garšas) – 1/4 tējkarotes
9% etiķis – 70 ml = 4,5 ēdamkarotes


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More