4 garšīgākās kūkas BEZ CEPŠANAS un želatīna

edzive

Lai pagatavotu garšīgu kūku nemaz nav nepieciešama noņemšanās ar mīklām un ilgu stāvēšanu pie plīts. Šodien parādīšu Jums četras ārkārtīgi gardu kūku receptes, kurām nav nepieciešama cepšana un želatīna pievienošana! Un man nemaz nav šaubu, ka visiem šīs kūkas ļoti garšos! Tāpat esmu pārliecināta, ka šīs kūkas var pagatavot ikviens, jo tās vienkārši nav iespējams sabojāt, pat tad ja ļoti centīsieties!

Trīs sastāvdaļu kūka

Sāksim ar manu mīļāko recepti! Gardākā un vienkāršākā kūka no trīs sastāvdaļām. Neko nevajag ne cept, ne mīcīt. Šī ir lieliska recepte, kad jāsteidzas un jāpagatavo ciemiņiem gards deserts! Šī kūka pēc garšas ir ļoti līdzīga banānu biskvīta kūkai.

Sastāvdaļas:

  • Prjaņiki – 500 g
  • Banāni (nogatavojušies) – 4-5 gab.
  • Skābais krējums 20% – 500 g

Prjaņikiem jābūt svaigiem, garšīgiem un bez pildījuma! Kā formu varat izmantot jebkuru dziļu bļodu, šķīvi vai nelielu plastmasas kastīti.

Pagatavošana:

Ņemam puskilogramu prjaņikus, dažus nogatavojušos bānānums un skābo krējumu. Prjaņikus sagriež aptuveni 5cm biezās šķēlītēs. Tad tos sadrupina, lai veidotos līdzīga konsistence rīvmaizei. Sagriež banānu ripiņās.

Bļodu izklāj ar pārtikas plēvi vairākās kārtās. Šīs kūkas formai derēs jebkura dziļa bļoda vai plastmasas konteiners (jebkas, kas ir pa rokai). Tad pirmajā kārtā liek prjaņika šķēlītes un tiem virsū uzklāj krējumu (es parasti ņemu 20% krējumu). Pēc krējuma seko banānu ripiņas.

Cukuru krējumam nepievienoju, jo gana daudz salduma ir gan no prjaņikiem, gan banāniem. Tā visas sastāvdaļas izkārto kārtās un pēdējo kārtu noslēdz ar prjaņikiem un atkal krējumu.

Šīs kūkas atslēga ir svaigi un garšīgi prjaņiki – tieši to tā būs atkarīgs, cik tā izdosies garšīga! Kūkas apakšai pa virsu uzliek pārtikas plēvi un liek ledusskapī, lai tā sasūcas aptuveni uz sešām līdz astoņām stundām. Tad izņem no ledusskapja uz bļodas uzliek šķīvi un apgriež to otrādi. Beigās vēlreiz apziež ar krējumu un apkaisa ar prjaņiku “rīvmaizi”.

Kūka izdodas maiga, saldeni skāba un patiešām garšīga! Vienkāršāku recepti es nezinu… Pat mani bērni bez problēmām šo kūku vienmēr ar lielāko prieku grib pagatavot!


Cepumu kūka

Savukārt šī ir pirmā kūka, ko bērnībā pagatavoju es. Šo kūku ļoti bieži gatavoju, kad biju tikko apprecējusies. Kāpēc? Tāpēc, ka mums nebija praktiski nekādu trauku un šī bija kūka ar kuru varēju improvizēt. Un tieši tā arī darīju – kartona cepumu kārbiņu izklāju ar foliju.

Sastāvdaļas:

  • Cepumi – 300 līdz 350g
  • Jogurts (man ir zemeņu) – 200g
  • Biezpiena masa – 160g
  • Iebiezinātais piens – 2 ēdamkarotes
  • Kakao – 1 tējkarote
  • Piens

Pagatavošana:

Ņem jebkurus iemīļotākos kvadrātveida cepumus, izmērcē pienā un liek formiņā.

Tad ņem jogurtu un ar to apziež cepumu kārtu. Man šoreiz mājās bija zemeņu jogurts. Ja jums mājās nav jogurts, tad var lietot arī skābo krējumu.

Tad atkal pienā mērcēto cepumu kārta.

Citā bļodā liek biezpienu un divas ēdamkartes iebiezinātā piena un kakao. Masu kārtīgi samaisa līdz vienmērīgai konsistencei un lej kārtu virsū uz cepumiem. Tad atkal kārto pa virsu cepumu kārtu.

Tā veido kārtas, kamēr formiņa ir aizpildīta. Atliek ielikt ledusskapī un vienu vai divām stundām un tā ir gatava!

Kūku izņem no ledusskapja apziež ar jogurtu vai krējumu un apkaisa ar cepumu skaidiņām.

Otra super apetelīgā kūka gatava!


Šokolādes kūka bez cepšanas

Nākamais deserts pēc garšas un skata kā smalkā restorānā! Nereāli garšīga un super šokolādīga torte, kuru iespējams pagatavot pusstundas laikā. Šī kūka būs lieliska svētku galdam!

Sastāvdaļas:

  • Cepumi – 280 g
  • Sviests – 180 g
  • Rupjā sāls – šķipsniņa
  • Tumšā šokolāde – 340 g
  • Saldais krējums 33% – 400 ml
  • Sviests – 60 ml
  • Kakao pulveris

***Sastāvdaļas aprēķinātas veidnei ar diametru 22 cm

Pagatavošana:

Cepumus sasmalcina uz koka dēļa ar mīklas rulli. Cepumu drupačām pievieno šķipsnu sāls (ja jums nepatīk sāļās notis saldajos ēdienos, tad sāli var nepievienot) un izkausēta sviesta. Visu kārtīgi samaisa!

Tad cepumu masu klāj kūkas formā. Ša formai ir 22cm diametrs. Mīklu vienmērīgi izklāj un glāzes palīdzību piespiež, lai tā vienmērīgi sapresējas. Kad tas izdarīts, tad cepumu kārtu liek ledusskapī uz 20 minūtēm.

Kamēr kūkas pamatne atdziest, karstā ūdens peldē liek bļodu.

Bļodā liek šokolādi un tai pievieno saldo krējumu. Protams, var ņemt arī piena šokolādi, bet tieši šī kūka vislabāk izdosies ar melno šokolādi.

Kad izveidojusies vienmērīga masa, tad bļodu noņem no karstuma un pievieno 60 gramus sviesta, ko iemaisa šokolādes masā līdz izveidojas viendabīga masa.

Šokolādes masu lej kūkas formā un liek ledusskapī uz 20 stundām.

Kad kūka sastingusi, tad ņem to ārā no ledusskapja un ar sietiņa palīdzību apkaisa ar kakao pulveri.

Lai kūka bez problēmām iznāktu no formas, es tās malas kādu brītiņu appūšu ar visparastāko fēnu.

Šī ir viena no gardākajām kūkām, ko gatavoju. Tik ļoti labi saspēlējas šokolādes un mazumiņš sāļās notis! Turklāt šo kūku var arī sagatavot ātrāk un sasaldēt.


Kūka “Vienmēr paveiksies”

Un nākamā kūka būs vēl vienkāršāka! Visu samaisi, nedaudz pagaidi un baudi ārkārtīgi garšīgu desertu, cepeškrāsns var atpūsties. Arī šajā kūkā nekas nevar noiet greizi un tā vienmēr izdosies varen garda!

Sastāvdaļas:

  • Saldie krekeri – 300 g
  • Iebiezinātais piens – 1 bundža (nevārīts!)
  • Skābais krējums – 400 g
  • Zemesrieksti (grauzdēti) – 100 g
  • Valrieksti – 70 g
  • Rozīnes – 100 g
  • Žāvēti augļi – 200 g (es izmantoju mājās gatavotas žāvētas aprikozes un plūmes, bet var izmantot jebkurus žāvētus augļus!)

Pagatavošana:

Ņem žāvētus augļus un sagriež tos mazākos gabaliņos. Zemesriekstus apgrauzdē un notīra. Valriekstus nedaudz sasmalcina.

400 gramus krējuma sajauc ar bundžiņu iebiezinātā piena. Tad masai pievieno saldos krekerus. Man bija šādi zivtiņu formā. Tad pievieno žāvētos augļus, rozīnes, riekstus un visu kārtīgi samaisa! Ja vēlaties, tad vēl var pievienot nedaudz marmelādes vai sukādes.

Formu vairākās kārtās izklāj ar pārtikas plēvi, lai malas būtu garākas un tās pēcāk varētu pārklāt pār masu un liek tajā kūkas masu.

Tad pārliek pār kūku plēvi un stingri piespiež ar rokām. Liek virsū dēlīti, vēlreiz piespiež un uzliek uz dēlīša smagumu, lai kūka sapresētos un stingri turētos kopā.

Tad kūku vismaz uz diennakti liek ledusskapī.

Izņem no ledusskapja liek uz šķīvja un bauda! Patiešām rekomendēju!


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More