Pēdējā laikā kāpostus patiešām gatavoju biežāk kā gaļu. Vēlējos pamainīt ikdienas ēdienkarti un beigās esam vai gluži “uzsēdušies” uz šīs receptes. Turklāt šīs kotletītes garšos pat tiem, kuri ne visai mīl kāpostus, jo pat mani bērni ēd šo ēdienu, lai arī kāpostiem parasti iet ar līkumu. Iznākums būs ar kraukšķīgu, zeltainu garoziņu.
Ja vēl neesat gatavojuši šādas kotletes, iesaku tās pagatavot, jo īpaši tāpēc, ka tās tiek pagatavotas ātri un vienkārši, bet sanāk ļoti garšīgas, lieliski saglabā formu un izraisa milzīgu apetīti!
Pagatavošana
Smalki sakapā kāpostus un liek verdošā ūdenī aptuveni 5 līdz 7 minūtes pavārīties.
Kamēr vārās kāposti, smalki sagriež sīpolus un apcep uz pannas, pievieno sviestu un cep, līdz tie ir zeltaini brūni.
Kāpstus nolej caurdurī un ļauj tiem nedaudz audzist, pēc tam nospiež lieko mitrumu.
Tad gatavo dārzeņu malto “gaļu” – kāpstus un sīpolus liek vienā bļodā, piest klāt olas, pievieno mannu, sāli, zaļumus un citas garšvielas pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa un ļauj kādu brīdi nostāvēties, lai manna uzbriest un sastāvdaļas savā starpā nedaudz mijiedarbojas.
Veidojam kotletes un apcepam pannā no abām pusēm, pievienojot augu eļļu uz vidējas uguns līdz zeltainam brūnumam. Kāpostu kotletītes izcepas ļoti ātri.
Īpaši garšīgas kotletes iegūst no svaigiem kāpostiem, jaunās ražas.
Kurš nevēlas receptei pievienot mannu, to var aizstāt ar kartupeļiem, kurš nevēlas kartupeļus, pievieno selerijas sakni utt.! Kurš nevēlas cept, vienkārši var sautēt vai cept cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas
- Kāposti – 700 gr.
- Olas – 2 gab.
- Sīpols – 2 gab.
- Manna – 4-5 ēd.k.
- Sāls – 1 tējk.
- Sviests – 30 gr
- Kartupeļus salātiem vairs nevāru: redzēju, kā tos gatavo restorānos un tagad daru tāpat
- Garšīga mājās gatavota aukstā gaļa bez noslēpumiem! Kā pareizi pagatavot dzidru galertu
- Pēdējā laikā bieži pērku parastu lavašu: parādu, ko no tā gatavoju (vienkārši, bet neparasti)
- Salāti svētkiem: vienkāršas un garšīgas receptes! Jums noteikti garšos!
- Trifle. Deserta recepte, kas ir vairāk kā 400 gadus sena