Kā es ātri un viegli pagatavoju mazsālītus gurķus: draugi manu metodi sauca par “dīvainu”, bet tagad arī viņi to dara

edzive

Beidzot ir pienācis laiks mazsālītajiem gurķiem! Protams, uz saviem gurķiem vēl jāgaida aptuveni mēnesis, bet tirgū jau nopērkami garšīgi un sulīgi “pareizā” izmēra gurķi. Es tos nopirku, tiklīdz ieraudzīju! Un vēl! Un ne salātiem!

Protams, joprojām nav lēti, bet es tik ļoti gribēju mazsālītus gurķus, tāpēc ilgi nedomāju. Uzraksti, starp citu, kāda jūsu pusē tagad cena gurķiem?

Gurķus mērcēju aukstā ūdenī apmēram pusotru stundu. Es vienmēr tos izmērcēju, ja pērku gurķus tirgū. Tad tie kraukšķ labāk!

Manā receptē nav daudz sastāvdaļu – gurķi, ķiploki, dilles, sāls un ūdens. Un arī litra (precīzi litra!) burkas. Protams, var pievienot ķiršu un jāņogu lapas, lauru lapas un mārrutku sakni. Bet es to visu reti pievienoju šādiem gurķiem.

Es ņemu dilles kopā ar kātiem. Ķiplokus pārgriežu gareniski uz pusēm. Tāpēc es varu to viegli notīrīt dažu sekunžu laikā!

Burkas dibenā lieku nedaudz dilles un ķiploku. Tad gurķi (cik satilpst burciņā). Pa virsu atkal uzber dilles un ķiploku. Es nekad neko nesveru un nemēru.

Un es nesveru sāli un nemēru ūdeni. Es negatavoju sālījumu! Tāpēc draugi manu metodi sauc par dīvainu.

Bet ir vēl grūtāk ir izdomāt ko vieglāku! Galvenais ir izmantot litra burkas. Vienkārši ar ēdamkaroti ņemu sāli, nolīdzinu kaudzīti un beru burkā.

Un tagad verdošs ūdens. Tiklīdz ūdens uzvārās – uzreiz piepildu.

Tad lieku burkai virsū plastmasas vāku un vairākas reizes saskalinu burku, līdz sāls izšķīst. Tad noņemu burkai vāku. Un atstāju gurķus uz galda uz dienu.

Pēc dienas varat mēģināt vēlreiz! Gurķi ir gatavi!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More