Ideālā kūka vasarai – nav jāslēdz iekšā karstā cepeškrāsns, nav stundām jāstāv virtuvē un tā tiek pagatavota burtiski dažu minūšu laikā! Starp citu, kūka sasūcas ļoti ātri un nav jāgaida stundām. Pildījumam var izmantot jebko, ne tikai zemenes. Nesezonā to var pagatavot ar kivi, konservētiem persikiem utt. Noteikti izmēģiniet!
Sastāvdaļas
- 400g zemenes
- 400ml 20% skābais krējums
- 150g cepumu
- 100g pūdercukurs
- 15g kartupeļu ciete
Pagatavošana
Dziļā traukā liek skābo krējumu, pūdercukuru un kartupeļu cieti. Tos saputo ar blenderi tā, lai masa būtu viendabīga un stabila. Zemenēm noņem zaļās “astītes”, nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs.
Lai kūku izveidotu ir nepieciešama forma ar malām. Apakšdaļu viegli apsmērē ar krējumu, izklāj cepumu slāni, tad visu apsmērē ar krējumu. Tālāk iet zemeņu slānis. Tad arī zemeņu slāni apsmērē ar krējumu. Tā turpina kārtot slāņus, līdz kūkas forma ir aizpildīta. Pēdējo slāni atstāj ar zemenēm.