2.9K
Sastāvdaļas:
- Ola – 1gb
- Piens – 150g
- Milti – 150g
- Cepamais pulveris – 8g
- Eļļa – 60g
- Cukurs – 60g
- Vaniļas cukurs
- Ābols – 1gb
- Sviests – 10g
Pagatavošana:
Pannu iesmērē ar sviestu un apkaisa ar cukuru.
Gatavo mīklu: traukā iesit olu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru un samaisa. Tad pievieno pienu, eļļu un atkal samaisa. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi samaisa. Ābolam izņem serdi un sagriež aplīšos ap 0.5 cm biezumā. Ābolus izliek uz pannas un aplej ar mīklu. Pannu liek uz mazas uguns, uzliek vāku un cep 15-20 minūtes līdz zeltainai krāsai. Pēc tam ar dēlīša vai šķīvja palīdzību, pīrāgu apgriež un cep vēl 2-3 minūtes. Gatavam pīrāgam ļauj atdzist. Apkaisa ar pūdercukuru.