Daudzu iemīļotie auzu pārslu cepumi ir garšīgi un veselīgi pats par sevi, bet kopā ar svaigiem āboliem tiem ir īpašas vērtības. Recepte ir ļoti vienkārša un pagatavot var jebkurš.
Pagatavošanai vajag izmantot kvalitatīvas auzu pārslas, miltus izsijāt, bet sviestu un olu sasildīt istabas temperatūrā.
Sastāvdaļas:
- Ābols – 1gb
- Auzu pārslas – 200g
- Sviests – 70g
- Ola – 1gb
- Milti – 5 ēd. kar.
- Cukurs – 4 ēd. kar.
- Sāls – 2 šķipsniņas
- Eļļa – 2 ēd. kar.
- Kanēlis – pēc vēlēšanās
Pagatavošana:
Pie cukura pieliek sviestu, sakuļ ar mikseri vai saberž ar karoti. Masai pievieno olu. Sāk maisīt. Masai jābūt gandrīz viendabīgai. Pievieno auzu pārslas. Pirms tam var auzu pārslas apliet ar 50ml vāroša ūdens, tad tās ļoti ātri uzbriedīs. Piesijā miltus. Ābolus sarīvē, visu kārtīgi samaisa. Ja auzu pārslas nebija aplietas, tad ļauj mīklai nedaudz pastāvēt, lai auzu pārslas uzņem mitrumu un kļūst mīkstas. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, ar mitrām rokām no mīklas veido mazas bumbiņas un piedod tām plakanu cepumu formu. Izliek uz pannas. Cep 180 grādos ap 20-25 minūtes. Atkarīgs no katras cepeškrāsns – varbūt vajadzēs mazāk laika.