Smilšu mīkla ar margarīnu: vienkārša recepte! Vajag tikai izvēlēties pareizo recepti, ievērot procesu un darīt visu ar labu garastāvokli

edzive

Populāro un daudziem tik ļoti mīļo smilšu mīklu pagatavot nav sarežģīti. Vajag tikai izvēlēties pareizo recepti, ievērot procesu un darīt visu ar labu garastāvokli. 

Kas ir svarīgi gatavojot smilšu mīklu: 

Lai pagatavotu klasisko smilšu mīklu, jāzina daži noslēpumi. Mīkla jāgatavo labi izvēdinātā virtuvē, kur gaisa temperatūra ir zemāka par + 20 grādiem. Optimālā temperatūra ir + 15-17 grādi. Ir jāseko līdzi arī produktu temperatūrai: atdzesēt visus šķidrumus, margarīnu ielikt saldētavā, bet ne sasaldēt. Tieši tauki (margarīns vai sviests ) nodrošina mīklai labu garšu un drupināšanu, tāpēc uz margarīnu ekonomēt nedrīkst; kā uz kvalitāti, tā uz daudzumu. Milti ir kārtīgi jāizsijā, bet pie savienošanas ar margarīnu panākt maizes drupatu konsistenci – tieši tādai ir jābūt mīklas struktūrai. Ir jāievēro proporcijas. Klasiskā mīkla sastāv no pusotras miltu daļas un vienas margarīna daļas. Lai mīcītu mīklu, jums vajadzētu atteikties no visa veida mūsdienu ierīcēm un mīcīt to ar savām rokām. Cukuru vēlams aizstāt ar pūdercukuru. 

Vienkārša mīklas recepte

Что важно в приготовлении песочного теста

Mīklas sagatavošanas procesā milzīga loma ir sastāvdaļu izvietošanas kārtībai. Pirmais solis ir sauso sastāvdaļu sajaukšana: milti, pūdercukurs, soda, vanilīns; tad – sajauc tos ar miltiem, un tikai pēc tam pievieno šķidro daļu (ja recepte ir bez olām).
Iesijā 300 g augstākās kvalitātes kviešu miltu, pievieno 100 g pūdercukura, šķipsniņu vanilīna, 1 tējk. cepamo pulveri, labi samaisa. Ar nazi sasmalciniet 200 g cietā margarīna un sasmalciniet ar miltiem, līdz iegūst drupatas. Citronu applaucē, sarīvē miziņu, pievieno mīklai. Ielej 1 glāzi skābo krējumu, mīciet mīklu. Mīklu samīca bumbiņā, aptin ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 30 – 40 minūtēm. Atdzesēto mīklu izrullē 4–8 mm biezā slānī (no centra uz malām), ar cepumu formiņām izgriež cepumus. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pārklāj cepamo pannu ar cepamo papīru, uzliek uz tā cepumus un cep 15-20 minūtes.

Lasi arī: 10 zelta noteikumi strādājot ar cepeškrāsni, lai gatavotais sanāktu ideāls

Kā pagatavot smilšu mīklu ar biezpienu

Как приготовить песочное тесто с творогом

Lai pagatavotu smilšu mīklu pīrāgam, ir nepieciešams: Iesijā 150 g augstākās kvalitātes kviešu miltu. Pievienojiet tam 50 g cukura (vai 40 g pūdercukura), šķipsnu smalka sāls un 5 g cepamā pulvera. Atšķirībā no cepumu mīklas receptes, tā būs nesalda. Samaisa sastāvdaļas. Sasmalcina 100 g margarīna un atstājiet istabas temperatūrā 20-30 minūtes (nekausējiet, bet ļaujiet lai tas sasilst pats). Sajauciet miltus un mīksto margarīnu, saberzt ar rokām. Pārklājiet trauku ar mīklu ar pārtikas plēvi un ielieciet ledusskapī uz 1 stundu. Sagatavo pildījumu – sajauc 200 g biezpiena, olu, paciņu vanilīna, pēc garšas pievieno cukuru, kanēli, rozīnes. Sasaldēto mīklu samīca bumbiņā, sadala to 2 nevienādās daļās (1/3 un 2/3). Mazāko gabalu liek vēl uz 20-30 minūtēm saldētavā. Veidnes apakšu izklāj ar pergamenta papīru. Lielāko gabalu mīklas izrullē un ieliek veidnē. Virsū vienmērīgi izklāj biezpiena pildījumu. Ātri sarīvē mazāko gabalu, pārklājot ar to pildījumu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 25 – 30 minūtes. Gatavo kūku rotā ar ogām un pārkaisa ar pūdercukuru. 

Pati vienkāršākā universālā smilšu mīklas recepte

Рецепт песочного теста на маргарине: простой рецепт

Recepte mīklai, kuru vienkārši nevar sabojāt, sauc par “viens-divi-trīs”. Nosaukums palīdz atcerēties pareizo galveno sastāvdaļu attiecību: margarīnu, cukuru un miltus. Tie tiek ņemti proporcijās 1: 2: 3. Atstāj margarīnu istabas temperatūrā, lai mīkstinātu. Ieber cukuru margarīnā un sakuļ, pievieno šķipsniņu sāls.  Izsijā kviešu miltus, pievieno pa porcijām un mīca mīklu. Pēc izvēles var pievienot kakao, maltus riekstus, vanilīnu, kanēli, muskatriekstu. Gatavo mīklu liek ledusskapī 30-60 uz minūtēm. 

Smilšu mīkla ar ūdeni

Atdzesētu margarīnu sarīvē uz rupjas rīves (100 g). Miltus izsijā caur sietu, pievieno 1/2 tējk. sodas un pūdercukuru (200 g miltu un 50 g pulvera). Sajauc margarīnu ar miltiem, lai izveidotu rupjas drupatas. Šajā procesā pievieno 20 g auksta ūdens. Jums vajadzētu iegūt izturīgu elastīgu mīklu, kas vismaz pusstundu jātur ledusskapī. Mīklu jāizrullē no vidus uz malām, biezums (cepumiem) ir 5-10 mm.

Smilšu mīkla ar olām

Рецепт песочного теста на маргарине: простой рецепт

Dažas saimnieces smilšu mīklai pievieno vistas olas. Lai saglabātu viendabīgu drupanu struktūru, olu sakuļ ar margarīnu un cukuru. Iesit olu dziļā traukā, pievieno pūdercukuru un labi sakuļ. Iesijā kviešu miltus, pievieno šķipsniņu sāls, vanilīnu, cepamo pulveri. Margarīnu sagriež kubiņos, nedaudz mīkstina un pievieno olai nepārtraucot putošanu. Kad masa sasniedz viendabīgumu, pievieno miltus pa daļām, mīca mīklu ar rokām. Liek mīklu, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, uz 30–40 minūtēm ledusskapī. 

Kā izvēlēties margarīnu cepšanai

No margarīna kvalitātes lielā mērā ir atkarīga mīklas garša un struktūra, tāpēc tas jāizvēlas atbildīgi. Pirmkārt, ir vērts pievērst uzmanību: veikalos ir pieejams īpašs smilšu mīklas margarīns (tas tā arī tiek marķēts). Tauku saturs – 72% un 82%. Saputojot un sajaucot, šis margarīns ir labāk gāzēts, kā rezultātā rodas drupans cepums, kas kūst mutē. Ja šāda margarīna nav, tad jāņem cepšanai paredzētais produkts ar augstu tauku saturu vai jāsajauc margarīns ar sviestu (bez augu piedevām, ar augstu tauku saturu) proporcijā 1: 1.

Secinājums

Smilšu mīklas ar margarīnu recepte ir vienkārša. No šādas mīklas var cept cepumus vai kūku, tie izrādīsies maigi, vidēji saldi un drupani.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More