Pagatavot šo kūku ir vienkāršāk nekā jūs domājiet. Bez cukura, bez glutēna, ar izteiktu garšu un maigu krēmīgu tekstūru!
Recepte ir uz 12 porcijām. Katrā porcijā 335 kcal. 33 g tauku, 7 g olbaltumvielu, 4 g ogļhidrātu.
Sastāvdaļas:
Pamatnei:
- Mandeļu milti – 90g
- Sviests – 60g
- Eritritols – 2 ēd. kar.
- Vaniļas ekstrakts – 1/2 tējk.
Pildījumam:
- Svaigais siers – 500g
- Salds krējums saputots, trekns – 1/2 tases
- Olas – 2 gb
- Olas dzeltenums – 1gb
- Eritritols – 1 ēd. kar.
- Citronu miziņa – 1 tējk.
- Vaniļas ekstrakts – 1/2 tējk.
- Svaigas mellenes – 60g
Pagatavošana:
Uzsilda cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Iesmērē ar eļļu 22cm formu un izklāj ar cepamo papīru. Sviestu izkausē un karsē līdz tas iegūst riekstu aromātu. tas piedos pamatnei īrisu garšu. Sviestam pievieno mandeļu miltus, saldinātāju un vaniļu. Kārtīgi samaisa un izkārto pa formas apakšu cieši piespiežot. Cep astoņas minūtes, kamēr nekļūst viegli zeltaini brūna. Kamēr gatavo pildījumu, pamatnei ļauj atdzist.
Svaigo sieru samaisa ar putukrējumu, olām, citrona miziņu, saldinātāju un vaniļu. Masu lej uz pamatnes. Palielina uguni līdz 200 grādiem un cep 15 minūtes. Tad samazina uguni līdz 110 grādiem un cep vēl 45-60 minūtes. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj kūkai atdzist cepeškrāsnī. Izņem tikai tad, kad pilnībā atdzisusi un liek ledusskapī uz nakti. Pasniedz ar svaigām mellenēm.