Ātra un viegli pagatavojama kūka, kas nav jācep. Rieksti un žāvētās plūmes kopā ar krēmu rada izsmalcinātu desertu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kūkas pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes. Ja jums garšo apcepti rieksti, tad tādu torti var ēst uzreiz, bet ja patīk mīkstāki rieksti, tad ļaujiet kūkai nedaudz pastāvēt.
Sastāvdaļas:
- Žāvētas plūmes – 200g
- Krējums – 500g
- Vaniļas cukurs – 10g
- Pūdercukurs – 30g
- Valrieksti – 150g
- Cepumi – 300g
- Piens – 100g
Pagatavošana:
Sagatavo formu, kur likt kūku. Katru cepumu apmērcē pienā pirms veido pirmo kūkas kārtu. Cepumus apsmērē ar krējuma, pūdercukura un vaniļas cukura krēmu. Atcerieties, ka cepumi jau ir saldi, tāpēc krēmam cukuru daudz nevajag. Virs krēma kārtas izliek sasmalcinātus riekstus. Plūmes jau iepriekš nomazgā karstā ūdenī un nedaudz apžāvē. Sagriež smalki un izliek virs riekstu kārtas. Tādā veidā kārto visu kūku, beigās noslēdzot ar krēma kārtu. Dekorēt var ar riekstiem un žāvētām plūmēm.