Šokolādes cepumi. Vienkārša mājas recepte

edzive

Kakao pupiņas ir viena no galvenajām desertu sastāvdaļām, bet mūsdienās nav jādodas tām pakaļ uz tālo Meksiku. To var pagatavot mājās no kakao pulvera. Daudziem patīk divkārtīgi cepumi ar pildījumu vidū. 

Šis kārums garšos gan lieliem, gan maziem. Cepumu kaloriju skaits ir zems, mājās gatavota šokolāde ir daudz veselīgāka nekā veikalā nopērkamā, jo gatavota mājās no svaigiem produktiem. Ar šo kārumu var cienāt pat pavisam mazus bērnus. Šis ir garšīgs un sātīgs deserts, ko novērtēs visi ēdēji. Var gatavot kopā ar bērniem. 

Sastāvdaļas: 

  • Kakao pulveris – 80g
  • Cepumi galetes – 300g
  • Sviests – 50g
  • Cukurs – 200g
  • Piens – 100ml
  • Milti – 1 tējk. 
  • Vaniļas cukurs – pēc garšas

Pagatavošana: 

Mazā, emaljētā katliņā savieno pienu, cukuru un kakao. Kārtīgi samaisa un uzsilda uz lēnas uguns. Visu laiku maisot, maisījumu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sviestu. Lai masa būtu biezāka, pievieno miltus. Kad milti izšķīduši, tad noņem no uguns. Pusi no cepumu galetēm izliek uz cepamā papīra un uz tiem uzliek pa tējkarotei pagatavotās kakao masas. virsū liek otru cepumu. Liek uz stundu ledusskapī. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More