Bulciņas ar magonēm – iecienīta konditoreja, kas uzreiz rada patīkamas bērnības atmiņas, pārvieto uz vecmāmiņas virtuvi un liek smaidīt. Nekur tādas nenopirksiet, mīkla gaisīga un mīksta un daudz, daudz pildījuma. Ja sekosiet receptei, viss sanāks ideāli.
Sastāvdaļas:
- Sausais raugs – 12g
- Cukurs – 165g
- Piens – 390ml
- Sviests – 200g
- Olas – 1gb
- Milti – 450-480g
- Magones – 350g
- Ķirši – 350g
- Tumšā šokolāde – 100g
- Salds krējums – 1-3 ēd. kar.
Pagatavošana:
60 ml silta piena izšķīdina raugu un 15 g cukura. Kārtīgi visu samaisa, apklāj trauku ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 15-20 minūtēm. Katliņā ielej 130ml piena, pievieno 120g sviesta un vāra uz lēnas uguns, kamēr sviests ir izkusis. Noņem no uguns un pievieno olu, 80 gramus cukura un visu kārtīgi samaisa. Samaisa piena masu ar raugu, piesijā miltus un maisiet mīklu. Jums vajadzēs ap 5-7 minūtes. Apsmērē mīklu ar eļļu un liek siltā vietā uz 1.5 stundām. Uzsilda 200ml piena, aplej magones un ļauj ievilkties. Magonēm pievieno ķiršus bez kauliņiem un 170g cukura, kārtīgi samaisa un saberž sastāvdaļas. Uzrūgušo mīklu pārvieto uz ar miltiem apkaisīta galda un izrullē ap 4mm biezumā. Apsmērē to ar 50g izkausēta sviesta, vienmērīgi izlīdzina pa mīklu magoņu-ķiršu pildījumu. Uzmanīgi satin ruletē. Ruleti sagriež pa porcijām un izliek uz cepamās pannas, kas izsmērēta ar sviestu. Apklāj ar pārtikas plēvi un atstāj uz 15-20 minūtēm siltumā. Liek cepeškrāsnī 175 grādos uz 25-30 minūtēm. Lai pagatavotu glazūru, izkausējiet ūdens peldē šokolādi kopā ar 30g sviesta, pievieno saldo krējumu, samaisa un aplej bulciņas. Protams, ja sekojiet līdzi figūrai, tad glazūru var neliet.