Marinēti tomāti ar baziliku itāļu gaumē

edzive

Baziliks un tomāts ir jau sensena kombinācija, kas garšas kārpiņām ir fantastisks piedzīvojums. Tomātu “sezonā”, lūk, pavisam interesanta recepte, kas būt ārkārtīgi aromātiska un garda. Šai tomātu konservēšanas metodei nav nepieciešama sterilizācija. Dotās sastāvdaļas paredzētas divām 700 ml burkām un nepieciešams 1,2l ūdens.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg tomātu
  • 1 saišķis bazilika
  • 8 melnie pipari
  • 8 sarkanie pipari
  • 1 tējkarote sinepju sēklas
  • 50 ml 9% etiķa
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 150 g cukura
  • 4 ķiploku daivas

Pagatavošana

Burkas iepriekš tiek sterilizētas jums ērtā veidā. Katrā iemetiet 4 melnos un 4 sarkanos piparus, pustējkaroti sinpeju sēklas un 2 ķiploku daivas. Tomātus nomazgā un saliek burkās. Brīvās vietas starp tomātiem aizpilda ar baziliku. Burkas līdz augšai pielej ar verdošu ūdeni, uzliek virsū vāku un atstāj 10 minūtes. Tad ūdeni ielej atpakaļ katlā un pievieno cukuru un sāli, smaisa un uzvāra. Beigās pielej etiķi. Ar karsto marinādi vēlreiz aplej tomātus un uzreiz aizvāko.

маринованные помидоры с базиликом

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More