8.6K
Marinēta paprika ir lieliska uzkoda pie gaļas ēdieniem. Tā ir pikanta un vienlaikus paprikas itensīvā garša ir neaizmirstama.
Sastāvdaļas
- 3kg paprikas
- 3 ķiploki
- pusglāze cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- saišķis diļļu
- 250ml saulespuķu eļļas
- 500ml etiķa
- 2,5l ūdens
Pagatavošana
Papriku kārtīgi nomazgā, attīra no sēklām un sagriež diezgan parupjos gabalos. Dilles un ķiploku vislabāk sasmalcināt blenderī. Tad samaisa ūdeni, etiķi un eļļu, pievieno sāli, cukuru un katliņu liek uz ūdens un marinādi uzvāra. Nelielām porcijām pievieno papriku un pavaāra aptuveni 5 minūtes. Tad visu pilda sterilizētās burkās un pa virsu liek iepriekš samalato ķiploku ar dillēm.