Šī recepte mājās biezpienkūkai ir īpaša, jo tortes kārtas tiek gatavotas uz sausas pannas. Tās vaniļas aromāts uzsver bagātīgo krējuma garšu- kūstošu, maigu. Noticiet, arī jūs to iemīlēsiet!
Sastāvdaļas
- 320 g milti
- 220 g biezpiena
- 180 g pūdercukurs
- 10 g sodas
- nedaudz etiķa
- 1 ola
Sastāvdaļas krēmam
- 0,5 l piena
- 200 g cukura
- 20 g miltu
- 1 ola
- 1 g vanilīna
Dekorēšanai
- 50 g drupinātu riekstu
- 60 g šokolādes skaidiņu
Pagatavošana
Sāk ar krēma gatavošanu. Sajauc cukuru, olas, miltus un vaniļu. Lēnām sāk pievienot pienu, maisot masu, lai izvairītos no kunkuļiem. 5 minūtes tumē krēmu zemā temperatūrā, tad nedaudz atdzesē. Biezpienam pievieno ar etiķi dzēstu sodu, tad sāk mīcīt mīklu. Pievieno olu, pūdercukuru un miltus. Sadali iegūto mīklu vairākās vienādās daļās. Katru mīklas daļu izrullē pēc iespējas plānākā kārtiņā, sadursti ar dakšiņu. Apcep katru kārtu uz sausas pannas. Atliek katru kārtu pārziest ar krēmu, to nežēlo! Torti pārkaisa ar šokolādes skaidiņām un riekstiem. Tās garša lieliski saskanēs ar ķiršiem, tāpēc dekorēšanai derēs arī tie.