Kefīra mīkla ir ļoti interesanta – mīkla izdodas sulīga, ātri iejaucās un ar to ir ērti strādāt. Tāpēc daudzas saimnieces cienā mājiniekus ar šo maizes alternatīvu – kefīra plāceņiem.
Sastāvdaļas
- Kefīrs – 500ml
- Soda – 1 tējkarote
- 1 ola
- Saulespuķu eļļa – 5 ēdamkarotes
- Sviests – 50 g
- Sāls pēc garšas
- Dārzeņu garšviela pēc garšas
- Kartupeļi – 500 g
Pagatavošana
Novāra kartupeļus sālsūdenī, samīca un pievieno dārzeņu garšvielas. Pildījumam var pievienot arī sasmalcinātu sīpolu.
Samaisa kefīru ar sodu, olu un 2 ēdamkarotēm saulespuķu eļļas. Tad mīklā iesijā miltus un mīca tikmēr, kamēr mīkla tikai nedaudz līp pie rokām. Mīklu apkaisa ar miltiem un ļauj tai 10 minūtes atpūsties.
Mīklu sadaliet 8 – 9 daļās un katru pikuci izrullē aptuveni 1 cm biezumā. Virspusē uzlieciet kartupeļu pildījumu. Tad uzlociet mīklas malas un aizdariet plāceni.
Uz pannas uzkarsē atlikušo eļļu un apcep plāceņus no abām pusēm aptuveni 5 minūtes.
Šie vienkāršie plācenīši ir īsts gardums! Tos var pasniegt kopā ar jebkuru ēdienu, piemēram, zupu! Un iesakām eksperimentēt ar pildījumu, gandrīz viss, kas pagadīsies pie rokas būs labs – sēnes, šķiņķis, vārītas olas, rīsi vai spināti!
Labu apetīti un neaizmirsti padalīties ar draugiem!