Nostaļģiska recepte no bērnības! Visi būs sajūsmā par šo šedevru…

edzive

Pilnīgi iespējams, ka tieši krējuma torte (tautā saukta par krējumkūku) ir viens no pirmajiem nopietnajiem desertiem, kurus gatavot mācās meitenes, kad sāk mācīties gatavot ēst. Krējumkūkas recepšu ir tik daudz, ka vai galva reibst!

Ir gan vienkāršās, gan sarežģītās, gan ar smilšu mīklas, gan biskvīta mīklas pamatni un ar visdažādākajiem pildījumiem.

Arī mēs nevaram apiet šo gardo desertu un piedāvājam ātrās krējumkūkas recepti. Novērtējiet šo gardumu ar gaisīgajām ripām un maigo krējuma krēmu!

Šī kūka ir īsts atradums strādājošajām saimniecēm, kā arī tām, kas tikai sāk apgūt konditorejas mākslas pamatus. Jo ar minimālu spēka pielikšanu saņemsiet skaistu un gardu desertu. Ripas varat cept arī multivāres katlā – sanāks vēl pufīgākas un gaisīgākas. 30 – 35 minūtes cepšanas režīmā būs pilnīgi pietiekami.

Sastāvdaļas:

* 100 g sviesta;

* 2 olas;

* 200 g iebiezinātā piena;

* 1 tējk. cepamā pulvera;

* 8 ēdamkarotes miltu;

* 700 g 20% krējuma;

* 100 g pūdercukura;

* 1 ēdamkarote kakao pulvera.

Pagatavošana:

1. Mīkstu sviestu saputojiet ar olām. Turpinot putot, pievienojiet iebiezināto pienu. Miltus izsijājiet kopā ar cepamo pulveri un ar mentīti iemaisiet masā. Mīklai jāsanāk bieza krējuma konsistencē. Sadaliet mīklu divās daļās. Vienai pievienojiet kakao pulveri, samaisiet.

2. Sasildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Vienu daļu mīklas salejiet tortes formā, kas ieziesta ar taukvielu. Otru daļu – citā formā. Abas ripas varat cept vienlaicīgi, ja cepeškrāsns ir tik liela, ja nē, izcepiet vispirms vienu un tad otru. Jācep aptuveni 20 minūtes.

3. Gatavās ripas uzmanīgi izņemiet no formām, tad plakaniski sadaliet divās daļās (griezt tikai, kad ripas atdzisušas!). Nogrieziet arī maliņas (0,5 – 0,7 mm). Nu jums ir 2 gaišās un 2 tumšās ripas.

4. Pagatavojiet krēmu. Dažas minūtes kuliet krējumu kopā ar pūdercukuru.

5. Uz šķīvja lieciet vienu gaišo ripu, pārsmērējiet to ar krēmu, tad lieciet tumšo ripu, kuru arī bagātīgi pārsmērējiet ar krēmu. Tādā veidā turpiniet „kraut” torti, ievērojot secību.

Pēdējo ripu nedaudz padurstiet ar dakšiņu, pārlejiet atlikušo krēmu, noziediet tortes maliņas ar krēmu un pārberiet ar drupačām, ko ieguvāt sadrupinot apgrieztās maliņas. Lieciet torti ledusskapī vismaz uz 4 stundām, lai ievelkas.

Iesakām krēma pagatavošanai izmantot tieši pūdercukuru, jo cukurs pilnībā krējumā neizšķīdīs, un nepatīkami čirkstēs zobos. Drupačām varat pievienot arī drupinātus valriekstus, starp citu, tos var bērt arī starp ripām.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More