Zemeņu džems

edzive

Šī recepte ir ideāli piemērota karstajam vasaras laikam, kad stāvēt pie plīts nav ne laika, ne pacietības. Šī recepte palīdzēs pēc iespējas vairāk saglabāt zemeņu labās īpašības. Biezo zemeņu ievārījumu varēs izmantot gan kūku, gan desertu gatavošanā, tāpat to vienkārši varēs uzziest uz maizes. Šajā receptē ir izmantots dabīgais biezinātājs pektīns.

Sastāvdaļas:

  • 500g zemenes
  • 250g cukura
  • 10g pektīna
  • pustējkarote citronskābes

Pagatavošana:

Zemenes nomazgā un attīra no lapiņām. Zemenes liek katliņā un pirms vārīšanas sablenderē. Pievieno pektīnu un citronskābi un liek katliņu uz uguns. Uzvāra līdz ievārījums sāk burbuļot un nepārtraukti maisa. Tad uguni nogriež.

клубничный джем

Pievieno visu cukuru un atkal uzvāra līdz masa sāk burbuļot. Vāra uz lēnas uguns 4 – 5 minūtes. Džemu noņem no uguns un pilda sterilizētās burkās. Apgriež burciņu otrādi un liek vēsā vietā.

клубничный джем на зиму

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More