Tomātiņi ziemai somu gaumē, tieši tā, kā gatavoja mana omīte

edzive

Lai pagatavotu tomātus somu gaumē jums būs nepieciešama aptuvei 1 stunda, gatavošanas sarežģītība ir viegla.

Sastāvdaļas:

  • 4kg tomātu;
  • 1kg sīpoli;

Marinādei (uz 1l ūdens):

  • 1 ēdamkarote sāls ar nelielu kaudzīti
  • 1,5 ēdamkarotes cukura
  • 9% etiķis – 50ml.

Pagatavošana:

Sīpolus liek caurdurī un aplej ar verdošu ūdeni (applaucē), tādējādi atbrīvojoties no sīpolu rūgtuma. Visus tomātus rūpīgi nomazgā un sagriež šķēlītēs. Ļoti piemērota šķirne ir plūmju tomāti. Tad iepriekš sagatavotos sīpolus liek burku apakšā, kuras iepriekš ir sterilizētas. Tad cieši virsū kārto tomātus. Virsū tomātie veido tādu kā sīpolu cepurīti.

Gatavo marinādi. Viss ir vienkārši – uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru, etiķi. Aplej tomātus ar marinādi. Tad burciņu liek katliņā ar uzkarsētu ūdeni un aptuveni piecas minūtes sterilizē. Pēc tam aizvāko un apsedz ar segu.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More