Šī rasoļņika ar grūbām recepte ziemai ir brīnišķīga tāpēc, ka neko nevajag iepriekš iemērkt, apcept, uzvārīt

edzive

Gatavojot šādu zupu jums nevajadzēs daudz laika. Vajadzīgi labi pieejami dārzeņi: tomāti, gurķi, burkāni un sīpoli. Laika trūkuma gadījumos jums vajadzēs buljonam tikai pievienot burciņu ar rasoļņiku un zupa gatava. 

Sastāvdaļas: 

  • Grūbas – 400g
  • Gurķi – 1kg
  • Tomāti – 2kg
  • Sīpoli – 350g
  • Burkāni – 500g
  • Eļļa – 0,5 glāzes
  • Cukurs – 4 ēd. kar. 
  • Sāls – 2 ēd. kar. 
  • Etiķa esence 70% – 1 ēd. kar. 

Pagatavošana: 

Tomātus nomazgā un samaļ gaļas mašīnā.

Priekš gatavošanas vajadzēs katlu ar biezu apakšu. Pārlej tomātus katlā. Gurķus nomazgā. Ja ir bieza miza, tad to labāk nomizot. Sagriež gurķus kubiciņos 1×1 cm. Nomizo un notīra burkānus. Sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolus notīra un sagriež palielos gabaliņos. Grūbas kārtīgi noskalo.

Ūdeni maina tik ilgi, kamēr tas ir dzidrs. Katlu ar tomātiem liek uz uguns. Pieber cukuru, sāli, pielej eļļu. Pievieno katlā burkānus, sīpolus. Tad pievieno nomazgātās grūbas. Visbeidzot, sagrieztos gurķus. Samaisa visas sastāvdaļas un uzliek vāku. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un vāra līdz grūbas gatavas. Vāra apmēram pusstundu, neaizmirstot ik pa laikam pamaisīt katla saturu.

Vārīšanas laikā šķidrums iztvaikos, grūbas uzbriedīs un masa būs diezgan bieza. Kad grūbas gatavas, noslēdz uguni un pielej esenci. Neliela tilpuma burciņas sterilizējiet jau iepriekš ar jums ērtāko veidu. Karsto rasoļņiku sapilda burkās līdz pašai augšai, aizvāko un ietiniet segā uz diennakti. Pēc dotā laika burciņās liek glabāties vēsā vietā. Šāda sagatave ziemai noderēs gan ātrai zupas pagatavošanai, gan kā aukstā uzkoda. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More