Šogad jau vairākas reizes dažādos veidos gatavoju mazsālītus gurķus. Bet vienkāršākais no tiem ir “sausie”. Šādi pagatavotus gurķus saucam par “sausajiem mazsālītiem gurķiem”. Garšīgi, viegli un garšu var mainīt.
Jā, recepte nav pilnīgi jauna. Un es negrasos nevienu ne ar ko pārsteigt (spriežot pēc dažiem komentāriem, daudzi no manis noteikti sagaidīs kaut ko “jaunu” un “pārsteidzošu”). Bet šeit es tikai parādu, kā es visātrāk pagatavoju mazsālītos gurķus (maisiņā).
Gurķus labi nomazgā un nogriež galus.
Dilles sagriežu smalki (var kopā ar kātiem). Ķiploki – ne ļoti mazi, bet ne ļoti lieli.
Gurķus ielieku divos iepakojumos. Protams, ar garšu var variēt, tāpēc šodien es gribu parādīt divas receptes – klasisko un “manējo”, ar jaunu garšu. Abos maisos pievienoju dilles un sakapātus ķiplokus.
Tagad sāls – 1 tējkarote katrā iepakojumā.
Vienā iepakojumā papildus dillēm, ķiplokiem un sālim pievienoju garšvielas – sarkano papriku, kurkumu, melnos piparus un maltu koriandru. Un tas ir tas, ko es iesaku izmēģināt. Izrādās patiešām jauna garša! Ļoti neparasti un garšīgi! Korejiešu gaumē gurķus iegūst nedaudz līdzīgu garšu korejas burkāniem. Protams, var izmantot arī citas garšvielas. Lai iegūtu pikantumu, varat pievienot sarkanos asos piparus.
Aizveru maisiņus un kārtīgi sakratu, lai izdalītos garšaugi un garšvielas. Ielieku ledusskapī. Vai arī varat atstāt to uz galda. Ja atstāsiet uz galda, gurķi būs gatavi 12 stundu laikā. Ledusskapī – dienā.
Receptes:
—1—
• Gurķi – 750 g
• Dilles – 1 ķekars
• Ķiploki – 4-5 daivas.
• Sāls – 1 tējk.
—2—
• Gurķi – 750 g
• Dilles – 1 ķekars
• Ķiploki – 4-5 daivas.
• Sāls – 1 tējk.
• Kurkuma – 1/3 tējk.
• Paprika – 1/3 tējk.
• Melnie pipari – 1/3 tējk.
• Koriandrs (malts) – 1/3 tējk.
• Sarkanie pipari (pēc izvēles)