Salāti ziemai “Globuss” ar baklažāniem tiek gatavoti bez sterilizācijas un stāv visu ziemu. Tie ir ļoti gardi un nemaz nav sarežģīti pagatavojami. Tā būs izcila piedeva pie gaļas, graudaugiem, makaroniem un kartupeļiem.
Sastāvdaļas
- 1kg baklažāni
- 700g paprikas
- 1kg tomāti
- 400g burkāni
- 400g sīpoli
- 2 – 3 daiviņas ķiploka
- 1 – 2 čili pipari
- 3 ēdamkarotes cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- 150ml augu eļļa
- 50 ml 9% etiķa
Pagatavošana
Visus dārzeņus notīra, noskalo un sāk griezt. Papriku attīra un griež vai nu stienīšos vai kubiņos. Baklažānus sagriež 2 – 3 cm biezās šķēlēs un sagriež uz pusēm. Pat ja baklažāni ir rūgti, tas nesabojās salātu garšu, jo tā būs piesātinātāka un pikantāka. Burkānus sagriež ripiņās (interesanti būs ja burkānus sarīvēsiet uz korejiešu rīves). Sīpolus sagriež ripās un tad vēlreiz uz pusēm. Tomātus sagriež sešās daļās. Visu liek katlā ar biezu “dibenu”, tad pievieno cukuru, sāli un augu eļļu. Visu labi samaisa un ļauj uzvārīties. Pēc 30 minūtēm pievieno ķiplokus, čili piparus un etiķi. Vāra uz lēnas uguns vēl 10 minūtes. Visu lej sterilizētās burkās un aizvāko. Uzglabā ledusskapī vai pagrabā.