Dārzeņi uz galda cauru gadu ir kulinārais ideāls uz ko mums visiem būtu jātiecas. Ne vienmēr dārzeņiem ir jābūt pa taisno no dārza, galvenais, lai sagataves būtu universālas un ne pārāk garlaicīgas. Marinēti kāpostu tītenīšus var pildīt ar baklažāniem, sēnēm, gurķiem, tomātiem un citiem dārzeņiem, kas atrodami dārzā.
Sastāvdaļas
- 1 kāpostgalva
- 3 ķiploku daivas
- 2 paprikas
- 1 čili pipars
- 5 ēdamkarotes cukura
- Melnie pipari pēc garšas
- 100ml etiķa
- 500g burkānu
- 1 biete
- 1 sīpols
- 1l ūdens
- 2 lauru lapas
- 2 ēdamkarotes sāls
Pagatavošana
Sākumā ir jāsagatavo kāpostu lapas: ielieciet kāpostgalvu mikroviļņu krāsnī uz 10 minūtēm.
Tad sagriež visas sastāvdaķas – sīpolu nelielos kubikos, burkānus sarīvē, papriku salmiņos utt. Tad liek uz pannas sīpolus, burkānus, papriku un čili piparu. Apcepiet līdz zeltaini brūnai gatavībai.
Tad lieciet masu kāpostu lapās un kārtojiet tītenīšus burkās, bet pašā centrā ielieciet svaigu bieti.
Marinādi gatavo: 1l ūdens liek piparus, sāli, cukuru, lauru lapas un uzvāra. tad noņem no uguns un pievieno etiķi. Burkās lej marinādi un pēc tam burkas 25 minūtes sterilizē.