4.7K
Vispopulārākā gurķu marinēšanas metode vienmēr ir bijusi ar etiķi, tomēr ir cilvēki, kuri ne visai labi panes etiķa intensīvo garšu. Šeit laba alternatīva ir aspirīns. Marināde iegūst to pašu skābi, bet bez izteiktas garšas un smaržas.
Sastāvdaļas:
- 2kg gurķi
- 1 burkāns
- saišķis upeņu lapas
- diļļu “galvas”
- 4 ķiploku daivas
- melnie pipari
- 2 ēdamkarotes sāls
- aspirīns
Pagatavošana:
- Gurķus nomazgājiet un atstājiet uz 2 – 3 stundām aukstā ūdenī.
- Burkas sterilizē un katrā liek upeņu lapas, nedaudz iegriež burkānu, ķiploku un ieber garšvielas.
- Sapildiet burkas ar gurķiem, tad aplejiet ar verdošu ūdeni un atstājiet uz 15 – 20 minūtēm.
- Tad ūdeni no gruķiem ielej katliņā, pievieno sāli un pavāra 5 minūtes. Katrā burkā liek 2 aspirīna tabletes un aplej gurķus ar marinādi. Aizvāko un apgriež burkas otrādi līdz tās ir pilnībā atdzisušas.