Man vajadzēja tikai 2 stundas, lai iemarinētu 24 gurķu burkas. Visi, kuri pagaršojuši, marinē tikai tā. Neparasta recepte

edzive

Vienmēr rūpīgi gatavojos ziemai, es gatavoju dažādus dārzeņus lielos daudzumos. Man un manai ģimenei patīk garšīgi paēst. Šeit ir gurķu recepte. Es tos ne tikai sālu, bet arī marinēju. Šodien piedāvāju jums recepti marinētiem gurķiem, izmantojot neparastu recepti. Ja ir interese, aicinu uz savu virtuvi, kur pastāstīšu un parādīšu, kā es ātri marinēju gurķus.

PAGATAVOŠANA SOLI PA SOLIM AR FOTO:

Iepriekš sterilizēju burkas un uzvārīju vākus. Savā receptē izmantoju 700 ml burciņas, jo mani gurķi ir mazi. Bet jūs varat izmantot jebkura izmēra burkas. Katrā burciņā sasmalcinu ķiplokus. Pievienoju melnos un smaržīgos piparus. Lauru lapu un pusotru tējkaroti cukura un sāls.

Ielejiet etiķi lielā katliņā un novietojiet to uz plīts. Aizveru virtuves durvis un atveru logus, lai tvaiki no etiķa izplūstu.

Es neļauju etiķim uzvārīties. Tiklīdz parādās burbuļi, pa daļām pievienojiet gurķus un samaisu, līdz krāsa mainās no spilgti zaļas uz bālu. Tādai ir jābūt atšķirībai.

Atkarībā no gurķu lieluma blanšēšanas laiks var atšķirties. Ja gurķi ir ļoti mazi, tas prasīs minūti, ja lielāki, no 2 līdz 5 minūtēm. Ir svarīgi neļaut etiķim vārīties. Gatavos gurķus saliku sagatavotās burkās pēc iespējas ciešāk. Un katliņā uz plīts es ieliku vēl vienu gurķu partiju.

Es ieleju verdošu ūdeni pilnās burkās.

Satinu burkas dvielī un sakratu, lai izšķīst sāls un cukurs. Tad apgriežu otrādi un atstāju atdzist zem siltas segas.

Ticiet man, šie gurķi būs prieks ikvienam, kas tos izmēģinās. Un noteikti prasīs jums recepti. Tā gatavoju jau daudzus gadus. Un tīšām vienu burciņu no pagājušā gada paglabāju, lai varētu atvērt un parādīt, ka pēc gada tās joprojām ir tikpat kraukšķīgas un garšīgas.

Sastāvdaļas 700 ml burciņai:

• Gurķi
• Lauru lapa – 1 gab.;
• Ķiploki – 1 daiviņa;
• Melnie pipari – 5-7 graudi;
• Sarkanie pipari – 3 graudi;
• Cukurs – 1,5 tējk.;
• Sāls – 1,5 tējk.;
• 9% etiķis;
• Verdošs ūdens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More