Pie manis nesen viesojās mana tante un līdzi bija paņēmusi pašgatavaotu konjaku. Tas bija tik garšīgs un aromātisks… Un nebūt nevarēja pateikt, ka tas daudz atšķirtos no veikalā nopērkamajiem dzērieniem.
Izrādās, ka tas nebūt nav tik dārgs un sarežģīts prieks. Lūk, konjaka recepte.
Sastāvdaļas
- 3 litri samogonka vai šņabis;
- 2 ēdamkarotes ozola mizas;
- 1 šķipsna malta muskatrieksta;
- 1 šķipsna kardamona;
- 3 ēdamkarotes cukura.
Pagatavošana
Ozola mizu ir iespējams iegādāties aptiekā. Pirms mērcēšanas iesakām katliņā vismaz 10 minūtes to pavārīt.
Cukuru izšķīdina nelielā šnabja daudzumā un izvāra sīrupu. Burkā salieciet visas sastāvdaļas un kā pēdējo pievieno sīrupu. Burku kārtīgi aiztaisa un liek glabāties tumšā vietā. Vislabāk uz divām nedēļām, bet ne ilgāk kā uz mēnesi.
Pēc tam, kad dzēriens ir ieguvis intensīvu krāsu un garšu, tas ir jāfiltrē. Iepildiet to skaistās pudelēs un lieciet to atpakaļ uz tumšā vieta un šoreiz uz aptuveni pusgadu.
Un konjaks būs gatavs!