Kad saldētavā maz vietas, gatavoju papriku pēc 90tajiem: pat pēc 3 gadiem paprika joprojām svaiga (pārbaudīta recepte)

edzive

Protams, papriku ir vieglāk sasaldēt, ko es daru visbiežāk. Bet, kad saldētavā nav liekas vietas, un joprojām ir daudz paprikas, es izmantoju recepti, ko vienmēr izmantoja mana māte. Šādi paprika labi saglabājas. Un pat bez pagraba. Un to ir ļoti viegli pagatavot!

Iepriekš mums vienmēr uz svētku galda bija pildīta paprika. Un ēdiens patiešām bija gatavots no šādā veidā gatavotas paprikas. Garšīgi! Un pat ja mums nākamajam gadam paliek pāri dažas burciņas šādas paprikas, tā sliktāka nepaliek. Paprpika ir kā tikko pagatavota.

Pagatavošana:

Nomazgāju papriku un izņemu sēklas. Šai receptei labāk izvēlēties mazu papriku.

Ielieciet papriku (cik vien var) katliņā ar verdošu ūdeni. Un no šī brīža es atskaitu tieši 5 minūtes. Un, ja paprikai ir plānas sieniņas, tad pietiek ar trim minūtēm. Nav nepieciešams vēlreiz uzvārīt ūdeni. Vārīt papriku nav jēgas! Tas ir nepieciešams, lai tā kļūtu mīkstāka (tad tā viegli ietilps burkā).

Dažreiz es šādi sagatavoju visu papriku. Tad lieku uz šķīvja un ļauju nedaudz atdzist. Iepriekš sterilizēju burkas un vākus.

Sagatavoto papriku salieku burkās. Papriku nevajag stipri spiest. Ja iespējams, varat mazāku papriku ielikt lielākā. Manā divu litru burkā parasti ietilpst 10-12 gabali. Pildītajai paprikai parasti ziemā pietiek ar vienu šādu burciņu.

Marinādei izmantoju ūdeni, kurā paprika tika vārīta. Protams, var paņemt arī tīru ūdeni! Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno sāli un cukuru. Un beigās ieleju etiķi (es izmantoju galda etiķi 9%).

Recepte divām divu litru burkām:

• Paprika – 2,5 kg
• Ūdens – 2 l
• Etiķis (9%) – 4 ēd.k.
• Sāls 2 ēd.k. (bez kaudzes!)
• Cukurs – 2 ēd.k. (ar kaudzi!)
Ar verdošo marinādi pārleju papriku un aizveru vākus. Es to apgriežu, aptinu un atstāju, līdz pilnībā atdziest.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More