Jau otro vasaru gatavoju tā: marinēti gurķi somu gaumē (bez sterilizācijas, ļoti viekārši)

edzive

Šodien padalīšos ar recepti, kas manās mājās ir kļuvusi ļoti iecienīta jau otro gadu. Tie ir marinēti, kraukšķīgi gurķīši somu gaumē! Šajā receptē man patīk tas, ka nav noņemšanās ar verdošu ūdeni, nevajag neko liet, notecināt utt. Gurķi gatavojas ļoti ātri un tāpēc sanāk diezgan padaudz burkas!

Kā es gatavoju 👇 👇 👇

Es gurķus iepriekš iemērcu aukstā ūdenī 2 stundas, šis solis ne tikai tos atsvaidzina, bet padara kraukšķīgus. Tad gurķus sagriežu palielos gabalos, protams, vissvarīgākais solis gurķus ir ļoti rūpīgi nomazgāt, lai izvairītos no pārsteigumiem, un tad no abām pusēm nogriežu astes.

Mazākos gurķīšus es pārgriežu uz pusēm.

Tad ņemu lielu katlu, ieleju tajā trīs litrus ūdens un lieku uz uguns. Pievienoju 6 ēdamkarotes rupjā sāls, 400 gramus cukura, 2 tējkarotes sinepju sēklas un 3 lapas pētersīļu.

Tiklīdz ūdens uzvārās, pievienoju 360 mililitrus 9% etiķa un lieku marinādi atkal vārīties.

Un tagad vārošajai marinādei pievienoju gurķus pa daļām, esiet uzmanīgi, nesteidzieties – ūdens ir ļoti karsts – verdošs.

Es maisu gurķus vairākas minūtes un gaidu, līdz visi gurķi mainīs krāsu.

Tiklīdz gurķi maina krāsu, paavāru vēl tieši 3 minūtes un noņemiet no karstuma. Gatavos gurķus izlieku tīrās sterilizētās burkās. Burkas piepildu ar marinādi līdz pašai augšai.

Burkas cieši aizvāko!

Tad burkas apgriež ar vākiem uz leju un apklāj ar dvieli tik ilgi, līdz tās pilnībā atdziest!

Šādus gurķus var uzglabāt istabas temperatūrā un ziemā mieloties kopā ar kartupeļu ēdieniem. Ticiet man, pazudīs tādā ātrumā, ka pat nepamanīsiet!

Sastāvdaļas:

  • Gurķi – 3 kg
  • Ūdens – 3 l
  • Sāls – 6 ēdamk.
  • Cukurs – 400 g
  • Etiķis 9% – 360 ml
  • Sinepju sēklas – 2 tējk
  • Lauru lapa – 3 gab.

Kā jums patīk šāda recepte?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More