18.6K
Sastāvdaļas
- 1 kg gurķu
- 2 sarkanās paprikas
- 3 lieli sīpoli
- 5 ķiploka daiviņas
- 80 ml galda etiķa
- 80 ml eļļas
- 1 ēdamkarote sāls
- 3 ēdamkarotes cukura
- bunte ar dillēm
Pagatavošana
Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa. Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 20 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt. Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu. Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.