1.3K
Sastāvdaļas:
- 4 kg – gurķi
- 1 glāze – cukurs
- 2 ēd.k. – sinepju pulveris 1 galviņa – ķiploks
- 1 glāze – 9% etiķis
- 1 glāze – augu eļļa
- 1 glāze – ūdens
- 1 ēd.k. – malti pipari
- 3 ēd.k. – sāls
Pagatavošana:
- Nomazgātus gurķus sagriež gareniski četrās daļās. Samaisiet, cukuru, sāli, piparus un sauso sinepju pulveri. Liekam gurķus liela traukā un apberam ar maisījumu. Pievienojam eļļu, ķiploku, ūdeni un etiķi. Visu samaisām un atstājam uz 3 stundām ievilkties.
- Pēc tam liekam gurķus puslitra burciņās un aplejam ar sulu, kas izveidojusies trauka apakšā. Katliņu izklāj ar kokvilnas dvieļiem un liekam iekšā burkas. Gurķus steralizē 15 minūtes no brīža, kad ūdens ir uzvārījies, apsedz ar jau nosterilizētiem metāla vāciņiem. Burkas aizvāko, pagriež ar vāciņu uz leju, tur satītus segā, kamēr burkas ir pilnībā atdzisušas.