Dārzeņu mikss ziemai “vasara burciņā”: pārsteidzošs, bez vārīšanas un sterilizācijas (nu ļoti viegli pagatavojams!)

edzive

Gatavosim košu dārzeņu maisījumu “vasara ziemā”. Pagtavošana tikpat vienkārša kā gurķu mizošana – bez sterilizācijas un bez vārīšanas. Ļoti garšīgs! Tik vienkārši un garšīgi, ka vasarā bieži vien gatavoju šādu sagatavi, lai ziemā varētu ēst uz “urrā”! Nu, ziemā tas ir īsts brīnums! Jūs atverat burku un visas pagājušās vasaras krāsas ir uz galda! Lieliski piemērots jebkurai gaļai vai garnīram! Es noteikti uzliku tādu dārzeņu burciņu uz svētku mielasta galda.

Gatavošanas metode:

1. Katras burkas apakšā liekam jāņogu lapiņu, ķiploku daiviņu un smaržīgos piparus.

2. Tālāk liekam dārzeņus kārtās: gurķu šķēles, sīpolus sagrieztus pusgredzenos, tomātu šķēles, mazās strēmelītēs papriku un sakapātus pētersīļus. Atkārtojiet slāņus līdz pat augšai. Man sanāk tieši divi slāņi uz litra burciņu.

3. Nosedziet kārtojumu ar mārrutku lapu, uzlejiet verdošu ūdeni līdz augšai, pārklājiet ar vāku un ļaujiet nostāvēt 15 minūtes.

4. Pēc 15 minūtēm ūdeni no burciņām notecina katliņā, pievieno cukuru, sāli, liek uz plīts, uzvāra un noņem no uguns.

5. Katrā burciņā ielej 9% etiķi, augu eļļu un pēc tam uzlej karsto marinādi.

6. Cieši pievelciet ar sterilizētiem vākiem, aplieciet otrādi, ietiniet segā vai dvielī un atstājiet to līdz pilnīgai atdzišanai.

Uzglabājiet šādu sagatavi tikai vēsā vietā vai nu pagrabā, vai ledusskapī, vai rudenī – uz balkona. Vienkārši un ļoti garšīgi! Viens no maniem mīļākajiem konservējumiem!

Ziemā šādu dārzeņu burciņa paaugstina garastāvokli un apetīti! Vismaz vakariņās uz svētku galda pasniedz – košu, smaržīgu un ļoti garšīgu! Pat ja nav pagraba un ledusskapī nepietiek vietas, iesaku uztaisīt vismaz dažas burciņas, pamēģinot sapratīsi, ka bija 100% vērts!

Sastāvdaļas 2 litru apjomam:

  • gurķi – 500 g.
  • tomāti – 500 g.
  • paprika – 150 g. –
  • sīpoli – 150 g. –
  • ķiploki – 4 daiviņas (sadalītas 3 burkās)
  • pētersīļi
  • mārrutku lapas
  • jāņogu lapas
  • smaržīgie pipari – 4 gab.
  • etiķis 9% – 1 ēd.k. uz litra burku (ja burka ir mazāka, samaziniet etiķa daudzumu)
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote marinādei uz 1 litru
  • ūdens
  • sāls – 1 ēdamkarote
  • cukurs – 3 ēdamkarotes

Veiksmīgu gatavošanos visiem!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More