Eklērus zina un mīl visi, tomēr tikai daži ir baudījušu eklēru kūlu. Šo kūku varēs pagatavot pat absolūti nepieredzējis pavārs un receptē sniegtie norādījumi ir ļoti vienkārši. Izmēģiniet vienu reizi un gribēsiet vēl.
Sastāvdaļas
- 190g miltu
- 625ml piena
- 125ml ūdens
- 175g sviesta
- 6 olas
- 150g cukura
- 1/4 daļa tējk. sāls
- 2 ēd.k. saulespuķu eļļas
- 200ml saldā krējuma
- 30g pūdercukura
- 1 tējk. vaniļas cukura
- 40g melnās šokolādes
- 20ml karameļu mērces
Pagatavošana
Katliņā uzsildiet ūdeni, pievienojiet 125ml piena, sāli, 25g cukura, 115g sviesta un uzvāriet. Pievienojiet 140g miltus un samaisiet ar lāpstiņu, lai mīkla atdalītos no katla malām. Ļaujiet mīklai 5 minūtes atpūsties. Pievienojiet 4 olas un pēc katras olas iesišanas to sākumā iemaisiet mīklā un tikai tad lieciet nākošo.
‘Vemiet cepamo formu aptuveni 25x30cm lielumā, ietaukojiet un lieciet uz pannas mīklu. Ar lāpstiņas palīdzību izlīdziniet pa pannu un cepiet 20-30 minūtes 200 grādu temperatūrā. Cepeškrāsns durvis nedrīks virināt!
Lasi arī: Pīrāgs no lavaša ar kartupeļiem un sieru
Šajā laikā pagatavosim krēmu: katliņā ielej 450ml piena, pievieno 10g pūdercukura, samaisa. Atsevišķā traukā samaisa 120g cukura, 2 olas un vaniļas cukuru. Pievienojiet 50g miltus un intensīvi maisiet. Tad pielejiet 50ml pienu un maisiet tā, lai nebūtu kunkuļu.
Olu masu lejiet katliņā un uzvāriet, nepārtraukti maisot. Pēc 5 minūtēm krēmu ielejiet citā traukā. Pielejiet 50g sviesta, samaisiet un ļaujiet atdzist.
Saldo krējumu saputo un pievieno 20g pūdercukura. Tad putukrējumu iecilā krēmā. Un krēmu uzklāj uz mīklas.
Melno šokolādi liek ūdens peldē un pievieno 10g sviesta. Tad šokolādi iepilda konditorejas maisā un veido tortes glazūru. Tāpat dara ar karameļu krēmu. Tad torti liek uz 4 stundām ledusskapī.