Torte “Šokolādes plombīrs” – tie ir olbaltuma biskvīti un gards vārītais krēms ar kako un konjaka garšu. To izrotāt katrs var pēc savas gaumes ar sadrupinātiem cepumiem, kausētu šokolādi vai riekstiem. Pagatavo šo lielisko desertu, lai pacien ātu mājiniekus.
Sastāvdaļas biskvītiem
- 10 olu baltumi
- 240 g pūdercukura
- 2 ēd.kar. kartupeļu cietes
- 380 g riekstu
- melnā šokolāde, smilšu cepumi vaui rieksti dekorēšanai
Sastāvdaļas krēmam
- 10 olu dzeltenumi
- 160 g pūdercukura
- 2 ēd.kar.kakao pulvera
- 100 ml piena
- 200 g sviesta
- 8 g vaniļas cukura
- 1 ēd.kar. konjaka
Pagatavošana
1.Apcep un sadrupini valriekstus.
2.Atdali olu baltumus un dzeltenumus.
3.Saputo olu baktumus. Pamazām pievieno pūdercukuru, līdz izveidojas stingras putas.
4.Pievieno kartupeļu cieti un iejauc to olbaltuma masā.
5.Pievieno riekstu drupačas un iejauc mīklu.
6.Izlej mīklu uz cepešpannas, kas apklāta ar pergamentu. Vienmērīgi to sadali pa visu virsmu.
7.Liec pannu cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 35 minūtes.
8.Pa šo laiku samaisi istabas temperatūras olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Sakul viendabīgā masā.
9.Turpinot kult, strūkliņā ielej pienu.
10.Iegūto maisījumu uzliec uz mazas uguns.Pastāvīgi maisot, uzkarsē šo masu līdz krējuma konsistencei, bet nevāri.
11.Noliec atdzesēties.
12.Siltu sviestu sakul ar mikseri.
13.Turpini kult vidējā ātrumā, pievienojot sviestam vārīto masu.
14.Pieber vaniļas cukuru un izsijātu kakao. Pievieno ēdamkaroti konjaka. Sakul līdz gaisīga krēma iegūšanai.
15.Atdali biskvītu no papīra, atdzesē un sadali 3 daļās.
16.Apsmērē visas daļas ar krēmu un salic vienu uz otras. Apsmērē sānus un virspusi.
17. Ar mīklas ruļļa palīdzību sasmalcini cepumus.
18.Izrotā tortes virsmu ar cepumiem, šokolādi un riekstiem.
19.Ieliec torti ledusskapī uz 5-6 stundām ievilkties. Griez gabaliņos un aicini mājiniekus pie galda.
Torte “Šokolādes plombīrs” ir gatava! Novēlam jums labu apetīti, mājīgu siltumu un visu to labāko!
Torte “Šokolādes plombīrs” – tie ir olbaltuma biskvīti un gards vārītais krēms ar kakao un konjaka garšu.