Šokolādes cepumi “Braunijs”

edzive

Aicinu uzcept šokolādes brauniju cepumus, jo tie ir viegli un ātri pagatavojami. Rezultāts ir pārsteidzoša garša un reibinošs aromāts visā mājā. Pat jūsu kaimiņi vēlēsies atnākt uz tēju! 🙂

Sastāvdaļas:

  • melnā šokolāde 100 g;
  • sviests 30 g;
  • cukurs 100 g;
  • olas 1 gab.;
  • vanilīns 1 g;
  • Kviešu milti 80 g;
  • kakao pulveris 40 g
  • cepamais pulveris 5 g;
  • sāls 1 šķipsniņa.

Pagatavošana:

Bļodā iesijā miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli.

Sviestu un 85 g šokolādes sagriež gabaliņos un izkausē mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.

Sakuļ cukuru, vanilīnu un olu.

Olu maisījumam pievieno šokolādes masu un visu kārtīgi samiksē līdz vienmērīgai konsistencei.

Visas sausās sastāvdaļas 3 kārtās pievieno šķidrajām un kārtīgi samaisa.

Un visu kārtīgi ar rokām samīca.

Jums vajadzētu iegūt plastilīnam līdzīgu masu.

Beigās pievieno 15 g šokolādes, kas sasmalcināta mazos gabaliņos. Sajauc.

Mīkla gatava, uzreiz var cept. Tāpēc uzkarsē cepeškrāsni līdz 190–200°C.

Ar rokām no šokolādes maisījuma veido bumbiņas valrieksta lielumā. Lai cepumi būtu vienmērīgi, katru gabalu var nosvērt vai sadalīt uz aci. Katram cepumam es nosvēru 21 g mīklas, var arī nedaudz vairāk vai mazāk atkarībā no jūsu vēlmēm.

Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru un novieto bumbiņas diezgan palielā attālumā vienu no otras.

No šīs masas man sanāca 20 gab. Liek cepeškrāsnī un cep 10-12 minūtes.

Cepumiem iekšā jābūt mīkstiem.

Gatavos cepumus izņem, ļauj nostāvēties 3-5 minūtes un tikai tad liek uz restēm un atdzesē.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More