Smilšu mīklas pīrādziņi ar bezē krēmu

edzive

Smilšu mīkla ir lielisks pamats dažādiem komditorejas iztrādājumiem – tā ir mīksta, drupena un arī bērni lieliski tiks galā ar šo mīklu, tāpēc iesakām smilšu mīklas radziņus gatavot kopā ar ģimeni.

Sastāvdaļas

  • Sveists 200g;
  • Kviešu milti 2 glāzes;
  • Olas 2 gab;
  • Krējums pusglāze;
  • Citronu sula 1 ēdamkarote;
  • Cukurs 1 glāze;
  • Vaniļas cukurs;
  • Pūdercukurs.

Pagatavošana

Sviestu izņem no ledusskapja un sarīvē uz rīces, sajauc ar miltiem, pievieno citronu sulu, skābo krējumu un olas dzeltenumus. Mīklu liek ledusskapī uz 1 – 2 stundām. Atdzesētu olas baltumu sajauciet ar parasto un vaniļas cukuru un saputo. Mīklu sadala trijās daļās un sadala trijstūros. Uz trijstūriem ziež saputoto olas baltumu un tos sarullē. Uz cepešapannas uzliek pergamentu un radziņus un cep 180 grādos līdz radziņi paliek zeltaini brūni. Pēc tam apkaisa ar pūdercukuru.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More