“Skudru pūznis” 9 minūtēs: vienkārša un garšīga kūka bez cepšanas (kad steidzami vajag kaut ko pie tējas)

edzive

Ļoti vienkārša un ātra skrudru pūžņa recepte. Dalos!

Kā pagatavot:

Svarīgi ir pareizi izvēlēties cepumus – tiem jābūt garšīgiem. Šodien izmantojām Slegas cepumus ar iebiezinātā piena garšu, bet, protams, varat izvēlēties jebkurus pēc savas gaumes.

  1. Sasmalcinām cepumus nelielos gabaliņos.
  2. Sagatavojam krēmu: sajaucam vārītu iebiezināto pienu, mīkstinātu sviestu un skābo krējumu. Es parasti pati vāru iebiezināto pienu, bet var izmantot arī veikalā nopērkamo.
  3. Visu var samaisīt ar dakšiņu, bet ar mikseri būs ātrāk un viendabīgāk.
  4. Skābo krējumu pievienoju vienmēr – tas piešķir patīkamu vieglu skābumu un palīdz kūkai labāk sasūkties.

5. Sajaucam “krēmu” ar cepumu gabaliņiem un kārtīgi samaisām. Var pievienot arī riekstus pēc izvēles, bet šoreiz iztiekam bez tiem.

Iegūto masu veidojam kā kaudzīti uz kūkas šķīvja.

Pa virsu pārkaisām cepumu drupačas un sarīvējam nedaudz šokolādes – tās būs mūsu “skudriņas”. Šokolādes vietā var izmantot arī magones, bet ar šokolādi izskatās vairāk pēc skudrupūžņa.

Un viss! Atliek tikai ļaut kūkai nedaudz ievilkties. Mēs to nogaršojām jau pēc stundas, bet, protams, vislabāk būtu atstāt vismaz 6 stundas, lai tā kārtīgi sasūktos.

Sastāvdaļas kūkai “Skudru pūznis” bez cepšanas

  • Cepumi (Selgas ar iebiezinātā piena garšu vai jebkuri citi pēc izvēles) – 500–550 g;
  • Vārīts iebiezinātais piens1 bundža (360 g);
  • Sviests (izkausēts) – 100 g;
  • Skābais krējums2 ēd.k.;
  • Šokolāde (dekorēšanai).

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More