Ļoti vienkārša un ātra skrudru pūžņa recepte. Dalos!
Kā pagatavot:
Svarīgi ir pareizi izvēlēties cepumus – tiem jābūt garšīgiem. Šodien izmantojām Slegas cepumus ar iebiezinātā piena garšu, bet, protams, varat izvēlēties jebkurus pēc savas gaumes.
- Sasmalcinām cepumus nelielos gabaliņos.
- Sagatavojam krēmu: sajaucam vārītu iebiezināto pienu, mīkstinātu sviestu un skābo krējumu. Es parasti pati vāru iebiezināto pienu, bet var izmantot arī veikalā nopērkamo.
- Visu var samaisīt ar dakšiņu, bet ar mikseri būs ātrāk un viendabīgāk.
- Skābo krējumu pievienoju vienmēr – tas piešķir patīkamu vieglu skābumu un palīdz kūkai labāk sasūkties.

5. Sajaucam “krēmu” ar cepumu gabaliņiem un kārtīgi samaisām. Var pievienot arī riekstus pēc izvēles, bet šoreiz iztiekam bez tiem.

Iegūto masu veidojam kā kaudzīti uz kūkas šķīvja.

Pa virsu pārkaisām cepumu drupačas un sarīvējam nedaudz šokolādes – tās būs mūsu “skudriņas”. Šokolādes vietā var izmantot arī magones, bet ar šokolādi izskatās vairāk pēc skudrupūžņa.

Un viss! Atliek tikai ļaut kūkai nedaudz ievilkties. Mēs to nogaršojām jau pēc stundas, bet, protams, vislabāk būtu atstāt vismaz 6 stundas, lai tā kārtīgi sasūktos.


Sastāvdaļas kūkai “Skudru pūznis” bez cepšanas
- Cepumi (Selgas ar iebiezinātā piena garšu vai jebkuri citi pēc izvēles) – 500–550 g;
- Vārīts iebiezinātais piens – 1 bundža (360 g);
- Sviests (izkausēts) – 100 g;
- Skābais krējums – 2 ēd.k.;
- Šokolāde (dekorēšanai).
- Pievienoju frikadeles rīvētiem kabačiem. Gatavoju gardas vakariņas visai ģimenei (dalos ar recepti)
- Kā mamma iemācīja, tā jau 16 gadus arī gatavoju. Svaigo tomātu sagatavošana ziemai vai tomātu mērce “Uguntiņa” ziemas krājumiem. Vienkārša recepte
- Plūmes šokolādē ziemai: katru gadu sagatavoju par divām burciņām vairāk, bet līdz Jaunajam gadam tāpat nepietiek (tik gardi, ka ātri pazūd)
- Pagatavoju vienu reizi un jau 30 gadus gatavoju atkal! Garšīgāku lečo no paprikas un tomātiem neesmu baudījusi (bez jebkādas sterilizēšanas)
- Somu gaumē marinēti tomāti ziemai – tik gardi kā svaigi! Burciņas saturu notiesājam uzreiz, un pat marinādi izdzeram līdz pēdējai pilei