2.8K
Sastāvdaļas
- Kefīrs 2.5% – 100ml
- Olas – 2gb
- Cepamais pulveris – 1 tējk.
- Malti kaltēti ķiploki – 1 tējk.
- Sāls – 0,5-1 tējk.
- Siers – 100g
- Milti – 100g
Pagatavošana
Traukā lej kefīru, olas un samaisa. Pievieno cepamo pulveri, ķiplokus un sāli, kārtīgi samaisa. Tālāk pievieno uz rupjas rīves sarīvētu sieru un samaisa. Beigās pievieno miltus un jauc mīklu. Mīkla būs vijīga, tādai jābūt. Cepamo formu iesmērē ar eļļu un liek mīklu. Cep maizi cepeškrāsnī 180 grādos ap 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu. Gatavo maizi izņem no formas un ļauj atdzist.